søndag 14. august 2011

Peanøttsjokolade - lavkarbo ♥

Då e kaffesjokoladen klar, mmmmm :)


Kjøpte meg nokre isbitformer på Ikea i sommar,
som er perfekte å lage sjokolade i :) 15 x 15 cm.


Og no i kveld har eg prøv dei,
eg har laga nyyydelig peanøttsjokolade :)

Ingrediensane finne du her:


75 gram Cocosaolje
2 ss meierismør
100 gram 86 % sjokolade
3 ss Sukrinmelis
2 ts splenda
150 gram salta peanøtter

Brukar du 70 % sjokolade,
prøvar du deg fram med ekstra søting.

Smelt kokosolje, meierismør og sjokolade
i mikro ca 2 minutt (eller i vannbad).

Rør inn sukrinmelis og splenda,
rør til sjokoladen blir blank.
Ha oppi peanøttene (som eg har hakka litt),
og bland det sammen.


Denne oppskrifta passar akkurat til 2 isbitbrett,
altså 32 nyyydelige sjokoladebitar :)


Sett bretta ca 1 time i frysaren.
Ta dei opp og press sjokoladen ut av formene.


Putt dei oppi ei boks, 
og oppbevar dei i kjøleskapet.


Mmmmmm, nyyyyt ♥ 
Meg god samvittighet, kun 1,25 gram karber pr bit :) 
Med 70 % sjokolade blir det knappe 1,75 gram pr bit.

5 kommentarer:

  1. Nyyyyt? Jeg sitter her og svelger og svelger! ;)

    SvarSlett
  2. Hei. Dei såg veldig gode ut. Eg har eit dumt spørsmål. Eg har levd delvis og dei siste måandane heilt på lavkarbo. Bruker sukrin og sukrinmelis som søtningstoff. Kvifor bruke både Splenda og sukrin? Kva er forskjellen på Splenda, sukrin og så er det ein sukker greie på N, som eg ikkje hugser navnet på. Kvifor ikkje berre bruke sukrin?

    SvarSlett
  3. Ja, dei er veldig gode :) Ingen spørsmål er dumme. Eg har sjøl brukt mest Sukrinmelis og sukrin som søting. Men eg syns det har sånn kald søtsmak, derfor erstatter eg litt av mengda med splenda. Det får ei varmare, meir lik sukkersmak. Likar egentlig ikkje splenda fordi det er ett kunstig framstilt søtningsmiddel. Tagatose og stevia, som er naturlige, finnes... men for meg er det litt tungvint når desse må bestillast på nett. det andre søtningsmiddelet som begynner på N er sikker Natreen, som også er kunstig. Håpar det var ett godt nok svar :)

    SvarSlett
  4. Det var det. Takk for svar. Stevia har eg prøvd, men det gir sånn ekkel ettersmak så den står ubrukt, nesten hos meg. Eg liker sukrinsmaken. Men min kjære er ikkje heilt nøgd. kanskje ein ide å prøve med litt splenda i da. men samtidig så er det jo greit å venne seg til berre ein sort. Får sjå kva eg gjer.
    Kjem nok til å besøke bloggen din fast.:0)

    SvarSlett
  5. Kjekt at du likar bloggen min :) Prøvar å lage min lavkarbomat mest mulig 'vanlig', med ingredienser som er lette å få ta i og som ikkje for dyre :) Det dyraste eg har kjøpt er BakePro, og det var verdt kvar krone, det var so godt med 'loff' med reker :)

    SvarSlett