Mmmmm, kjempegod pizza i kveld :)
Kjøpte Bake Pro for ei stund sida, og då laga eg 'loff'
og hadde rekesmørbrød, og det var veldig godt.
Har tenkt litt på pizzabotn etterpå..... og i dag har eg prøvd.
Og det var kjempegodt :)
Einaste eg gjere neste gong er at når botnen er ferdigsteikt,
skal eg legge den på ei rist (uten bakepapir) før fyllet blir
hatt på. Då blir den nok pitte litt sprøare. Ellers var den
luftig og kjempegod :)
Botn: som LCHF'loff' -
2 små eggekvitar
1 egg
3-4 ss Bake Pro
3 ss mandelmjøl (eller malte mandla)
1/2 ts seltinsalt
Pisk dei 2 eggekvitane stive. Bland Bake Pro, mandelmjøl
og salt sammen med det heile egget.
Bland dei stivpiska eggekvitane forsiktig
sammen med eggeblandinga.
Fordel røra utover ett bakepapirkledd steikeplate,
litt mindre enn grandiosa-størrelse.
160 grader, ca 15 minutt.
Ta ut av ovnen og ha på fyllet...
og då skal eg legge den på rist neste gong :)
Fyllet mitt i dag:
300 gram kjøttdeig
1 løk
2 store fedd kvitløk
1 avskalla tomat
2-3 ts Landlord tomatpuré (inneholder lite karber)
en skvett (eller 2) kremflløte
seltinsalt
peppermix
oregano
paprikapulver
Ha på masse ost,
og som dokke ser var det resteost hos meg i dag ;)
Mmmmm nydelig pizza, sett på rist når den er skjert opp.
Serveres med masse rømmesaus, mmmmmmmmm :)
Må bare lages til helgens vakter. :)
SvarSlettBruker veldig mye den "loffen". I morra skal eg prøve den som pizza. det høres veldig godt ut. takk for tipset
SvarSlettVi har en metall form som du kan steike pizza'er på som er beregnet på og gjøre den sprøere, sto noe om "som i stein ovn" (lenge siden så husker ikke helt), kan være en go investering om du er glad i pizza ;)
SvarSlett