Mmmmmmm, knallgod eplekake.
I følge enkelte som smakte den i dag, den beste
Og dei spiser ikkje lavkarbokost :)
3 egg
1 boks Cottage Cheese - CC
en skvett fløte
100 gram malte mandler
50 g malte valnøtter
2 dl sukrin/sukrinmelis
0,5 dl splenda
1 ts kanel
2 ts bakepulver
0,5 ts bourbon vaniljepulver
1 stort eple
Splenda er ett kunstig søtningsstoff,
som eg egentlig ikkje likar.
men sukrin åleine gir en litt kald søtsmak.
Ved bruk av litt splenda, blir søtsmaken litt 'varmare',
meir lik vanlig sukker.
Eg hadde ikkje meir enn ei halv boks CC,
men det gikk heilt fint med
ei halv boks CC og ei halv boks rømme.
Bland alt det tørre i ei skål. 'Kjør' så egg, CC og
fløten med en stavmikser, sånn at det blir ei jevn masse.
Bland inn alt det tørre og rør godt sammen.
Ha røra oppi ei godt smurt form, ca 24 cm i diameter,
gjerne bakepapir i botnen på forma.
Strø kanel over kaka. Del så epla i små bitar,
og strø dei dei også utover kaka. (eller omvendt)
Steik ved 200 grader ca 30-35 minutt.
Ta ut av ovnen, og løys frå kanten på forma.
Server med creme fraiche, og nyyyyt :)
har laga originaloppskrifta. Fant den ikkje på bloggen hennes,
men inne på lavkarbo.no.
Denne eplekaka så veldig god ut. Tenker jeg skal prøve den en dag :)
SvarSlettAbsolutt verdt å prøve denne ja :)
SvarSlettHvorfor ikke bruke tagatesse? Og er d i så fall bare halvparten da?
SvarSlettNår eg laga denne kaka første gongen viste eg ikkje om tagatesse. Eg har brukt tagatesse med denne sesongens norske epler :) Eg har då bytta ut sukrin/splenda med ca 65 g tagatesse. steiker då kaka på 160 grader 45-50 min, med bakepapir over. Skal endre oppskrifta, evnt skrive det som ett tillegg i oppskrifta :)Har skrevet det på FB-sida til matbloggen, men glømte det her.
Slett