Ett nytt brød i dag,
ganske likt Ingers lavkarbobrød frå Hjemmet.
Og det so e litt betenkelig, er at denne oppskrifta vart
lagt ut 2. mai 2009!!!!! på lavkarbo.no. Tenk at ei so kjent dame stjele
andre sine brød, og later som det er sitt - FLAUT!!! Det er litt
for likt til at det blir funnet opp på nytt 2 år etter....... FY Inger....
Vel her er det, det frå 2009 - og GODT er det også :)
1 beger cottage cheese - CC
4 egg (5 i original-oppskrifta)
1 dl olje (1/2 dl i original-oppskrifta)
Bruk en stavmiksar for å mose CC,
og blande godt inn egg og olje.
3 ts bakepulver
3 ts sukrinmelis
2 ts salt
2 ts fiberhusk
2 ts Johannesbrødkjernemel (JBK)
4 ss glutenmel
3-4 ss linfrø
60 g fibrex
70 g solsikkekjerner
40 g valnøtter - grovhakka
Lat røra svelle ca 10-15 minutt.
fyll røra i ei bakepapirkledd 1,5 liters-form.
Steik i 25 minutt ved 180 grader,
Slå ned ovnen til 150 grader,
og steik vidare i 40 minutt til.
Ta det så ut av forma og steik vidare på ei rist,
15-20 minutt ved 180 grader.
Ta ut og avkjøl på rist.
"ingers lavkarbobrød" har nok et like seriøst navn som "hildes focaccia" eller "gretes krepsehaler", det skifter fra bruker til bruker - ro ned menneske
SvarSlettJa ja, du om det anonym..... Forskjella på Inger og hilde og grete er at Inger går i media med ei nyoppfinning av ett brød, som ei Karin fant opp i 2009. Det er patetisk.... og rolig.... eg er aldeles rolig eg ;)
SvarSlettBrødet har nok muligens eksistert litt lengre enn i 2009, å hvem vet. Kanskje den som la ut oppskriten hadde fått den av inger :)
SvarSlettDet er det vel ingen som vet.....
Neida.....................
Slett