tirsdag 23. august 2011

Lavkarbobrød ♥

Ett nytt brød i dag,

Og det so e litt betenkelig, er at denne oppskrifta vart 
lagt ut 2. mai 2009!!!!! på lavkarbo.no. Tenk at ei so kjent dame stjele 
andre sine brød, og later som det er sitt - FLAUT!!! Det er litt 
for likt til at det blir funnet opp på nytt 2 år etter....... FY Inger....

Vel her er det, det frå 2009 - og GODT er det også :)

1 beger cottage cheese - CC
4 egg (5 i original-oppskrifta)
1 dl olje (1/2 dl i original-oppskrifta)
Bruk en stavmiksar for å mose CC, 
og blande godt inn egg og olje.

3 ts bakepulver
3 ts sukrinmelis
2 ts salt
2 ts fiberhusk
2 ts Johannesbrødkjernemel (JBK)
 4 ss glutenmel
3-4 ss linfrø
60 g fibrex
70 g solsikkekjerner
40 g valnøtter - grovhakka

Lat røra svelle ca 10-15 minutt.
fyll røra i ei bakepapirkledd 1,5 liters-form.

Steik i 25 minutt ved 180 grader,
Slå ned ovnen til 150 grader, 
og steik vidare i 40 minutt til.

Ta det så ut av forma og steik vidare på ei rist,
15-20 minutt ved 180 grader.

Ta ut og avkjøl på rist.

4 kommentarer:

  1. "ingers lavkarbobrød" har nok et like seriøst navn som "hildes focaccia" eller "gretes krepsehaler", det skifter fra bruker til bruker - ro ned menneske

    SvarSlett
  2. Ja ja, du om det anonym..... Forskjella på Inger og hilde og grete er at Inger går i media med ei nyoppfinning av ett brød, som ei Karin fant opp i 2009. Det er patetisk.... og rolig.... eg er aldeles rolig eg ;)

    SvarSlett
  3. Brødet har nok muligens eksistert litt lengre enn i 2009, å hvem vet. Kanskje den som la ut oppskriten hadde fått den av inger :)

    Det er det vel ingen som vet.....

    SvarSlett
    Svar
    1. Neida.....................

      Slett