fredag 12. august 2011

Mmmm, rekesmørbrød på LCHF'loff' - lavkarbo ♥

Åååååhhh, det var sooo godt med 
rekesmørbrød på loff :) 

He forandra litt på den forrige loffoppskrifta,
sånn at det vart litt meir 'mat' i loffen.
Litt greit når den skal fyllast opp med reker :)

Til 7-8-9 stk, alt etter kor tjukke dei skal vere.
Når dei brukast til feks rekesmørbrød,
er det greit å lage 7 stk av denne røra.

2 små eggekvitar
1 egg
3-4 ss Bake Pro
3 ss mandelmjøl (eller malte mandla)
1/2 ts seltinsalt

Pisk dei 2 eggekvitane stive.
Bland Bake Pro, mandelmjøl og salt
sammen med det heile egget.

Bland dei stivpiska eggekvitane forsiktig
sammen med eggeblandinga.

Fordel røra på 7 'brød' og steik ved 150-160 grader,
ca 15 minutt. 
Ta ut og avkjøl på rist.

Denne loffen var også supergod med servelat og majones :)

Og no gledar eg meg til søndagsfrokost 
med loff med egg på, mmmmmm :)

6 kommentarer:

  1. Oi, så mye tykkere de ble med bare litt ekstra av hver ting:) mmmmm:) kan tenke det var godt med reker på ja. Det så¨nyyyyydelig ut.

    SvarSlett
  2. Skal prøve med litt meir i neste gang. Har laga den opprinnelige to ganger. ein til små ein til hamburgerbrød. Vart dei ikkje tørre når du hadde mer "mel" i.Bruker foresten ikkje amndelmel, men eit mel eg alger av mandler, paranøtter, solsikke, sesam og linfrø. skal kjøpe meg mandelmel neste agnag eg kjem emg til ein helsekostbutikk.

    SvarSlett
  3. Litt misvisande oppskrifta, men ej bruka altså malte mandler, som er det samme som mandelmel med fullt fettinnhold. Og det er jo ingen grunn til å ta bort fettet :)So blir det også unødvendig dyrt.Blir nok det samme om du brukar di blanding av nøtter, det er jo Bake Pro som 'gjer' loffskiva her. Det vart ikkje tørt, smakte virkelig som ei god loffskive. Syns dei vart i tynnaste laget til rekesmørbrød med mindre mjøl i. Men med kvitløkssmør i var dei heilt grei.

    SvarSlett
  4. Og ja Charlotte, det var nyyydelig med reker. Då kjente eg at eg hadde savna loff ;))

    SvarSlett
  5. Mener å ha laget noe lignende som dette. Men jeg følte disse ble litt svampete. Hvordan ble dine i konsistens? Og hvordan lagret du de?

    SvarSlett
    Svar
    1. Dei hadde konsistens som vanlig loff :) Oppbevarte dei i pose på benken, men dei var oppspist på ett par dagar. So kjappe å lage, at eg lagar kun det som blir spist opp på en dag eller 2 :) Men dei kan sikkert frysast.

      Slett