Mmmmm, deilig pizza, faktisk den beste lavkarbopizzaen
eg har smakt. Og den som er absolutt enklast å lage :)
Oppskrifta fant eg hos En Sunn Familie. Opp-ned pizza,
rett og slett fordi det er meir ost i botnen enn på toppen :)
500 g raspa kvitost
2-3 eggBlande kvitost og egg. Fordel utover ei bakepapirkledd
plate. Legg plast over osteblandinga, og kjevle for å
fordele den godt uover heile bakebrettet.
Steik i 10-15 minutt på 200 grader. OBS, pass på
so det ikkje blir brent.
I lavkarbopizzaer kan det vere ett snev av smak
som vi ikkje finner i en 'vanlig' pizzabotn. Men
her var ingen sånn smak, enkelt og greit fordi
her var ikkje tilsett noke som kunne lage en sånn
bismak. Pizzaen var berre knallgode. Den som
ikkje tør prøve denne, fordi det er so mykje ost...
ja dei går glipp av den beste lavkarbopizzaen ever.
Eg har herved slutta jakta på den beste lavkarbopizzaen,
for eg har funne den :)
Tusen takk til janicke frå 'En SUNN Familie' :)
Pizzafyll kan en ta det en ønsker. Eg hadde i dag
kjøttdeig, løk, paprika, kvitløk og hermetiske,
skinnfrie tomater og en skvett fløte. Krydra med
seltinsalt, peppermix, cayennepepper og Toscanakrydder.
Topp med ost.
Steik til osten er gyllen, ca 15 minutt.
La pizzaen stå litt før du skjerer den opp, so botnen
får 'satt' seg litt.
Karbohydratinnhold i heile pizzaen:
I botnen: omtrent 0,5 g = 0 i ost og 0,3 g pr 100 g egg,
ca 150 g egg - 0,5 g
I fyllet: kjøttdeig, 0 g.
På en stor pizza brukar eg ca:
ca 150 g paprika - 4,6 g pr 100 g, - 6,9 g
ca 150 g løk - 5,7 g pr 100 g, - ca 8,5 g
10-15 g kvitløk - 16,3 g pr 100 g - 1,6 - 2,5 g.
Totalt i heile pizzaen ca 18 gram.
Karbohydrata i grønsakene er dei gode karbohydrata,
som er viktige å få i seg.Blir uansett ikkje mange
karbene en får i seg. Med 20 pizzabitar blir det 0,9 g
karber i kvar bit. Og du klarer maks 4-5 bitar :)
Blir så glad av slike tilbakemeldinger :-D Fin blogg du har. Skal titte litt mer her! Ha en fin dag :-D
SvarSlettDENNE .....var bare helt nyyyyydelig :))))
SvarSlettJa, dette er den BESTE pizzaen :))
Slett