Kjempegode sjokolade-nøttebarer :)
Originaloppskrifta fant eg her hos Ingrid :)
Litt forandra hos meg, av ulike grunnar ;)
Oppskrift til ca 20 stk.
1,5 dl mandler
3 dl valnøtter
1/2 dl linfrø
1/2 dl sesamfrø
1/2 dl solsikkefrø
1/2 dl kokosmasse
3 ss mandelmel (glømte eg å ha oppi)
1,5 dl kokosolje
2 ss tagatesse
1/2 ts salt
Sjokoladetopping:
100 g mørk sjokolade, brukte 86 %
3 ss kokosolje
1,5 ss tagatesse
1 ss fløte
Fremgangsmåte:
3 dl valnøtter
1/2 dl linfrø
1/2 dl sesamfrø
1/2 dl solsikkefrø
1/2 dl kokosmasse
3 ss mandelmel (glømte eg å ha oppi)
1,5 dl kokosolje
2 ss tagatesse
1/2 ts salt
Sjokoladetopping:
100 g mørk sjokolade, brukte 86 %
3 ss kokosolje
1,5 ss tagatesse
1 ss fløte
Fremgangsmåte:
Eg hakka mandlane og valnøttene litt.
Ha nøttene i en varm stekepanne.
Ha nøttene i en varm stekepanne.
Ha over litt kaldpresset olivenolje, salt og stek dem
rundt fem minutt. Ha i det øvrige tørre (minus mandelmelet).
Pass på at ikke panna er for varm, da spretter linfrøene
avgårde - hihi, akkurat som popcorn ;)
Smelt kokosoljen og bland inn alle ingrediensene.
Ha over i former. Jeg brukte silikon-muffinsformer
frå Euro Pris. Er veldig praktiske da barene er enkle å få ut.
La brettet stå i kjøleskapet mens du lager
sjokoladetoppingen. Smelt kokosolje og mørk sjokolade
(jeg brukte 86%). Bland inn de øvrige ingrediensene.
Hell det over i formene og sett i kjøleskapet i et par timer.
Hell det over i formene og sett i kjøleskapet i et par timer.
Disse tror jeg at jeg nå lage meg til helgen :D
SvarSlettKjempegode, og grei å ha på lur :) Husk å oppbevare i kjøleskap, desse blir mjuke om dei ligg ei lita stund i romtemperatur, som alt anna som innholder cocosa.
SvarSlett