Mmmmm, endelig rundstykker der det
ikkje er er ost, eller for masse egg :)
Det var nyyydelig med masse smør, ost
Originaloppskrifta fant eg på bloggen Charlottes verden.
Har forandra litt på den;
bytta ut ett egg med 3 ss smelta meierismør,
og fibrex isteden for kruskakli, fordi det var tomt.
Og litt meir solsikkefrø i steden for gresskarkjerner.
3 egg
1/2 boks creme fraiche - CF
2 ss rapsolje
3 ss smelta meierismør
30 g fiberhusk
30 g fibrex
50 g malte mandler
30 g solsikkekjerner
2 ts bakepulver
1 ts seltinsalt
Bland alt det 'våte' i ei skål. Mal solsikkekjerner
og mandler med feks en stavmikser. Bland så
alt det tørre i det våte. Lat det stå å svelle litt.
Ha litt våte hender når du skal forme rundstykka,
det er lettare enn med tørre hender.
Steik dei ca 25 minutt på 180 grader.
Avkjøl på rist.
Nydelige rundstykker, sjøl om ikkje mine vart
like høge som Charlotte sine :)
Gode uansett :)
Kor mange fekk du på ei oppskrift?
SvarSlettUten at eg er heilt sikker, trur eg det vart 12 stk :)
SvarSletthar du regnet ut hvor mye karbo d er per stykk??
SvarSlettHeile deiga innholder ca 12 g karber. So då blir det ca 1 g karber pr rundstykke :)
SvarSlett