En nyyydelig middag i dag :)
Nakkekotelett med perfekt tilbehør.
Foruten grønsaker, tyttebærsyltetøy og surkål...
so laga eg ein nydelig sellerirot/blomkålmos,
og en nydelig fløtesaus, nam nam :)
Sellerirot/blomkålmos (stor porsjon)
3-400 g sellerirot
ca 2 dl fløte
1 blomkål
seltinsalt
pepper
2-3 ss meierismør
Rensk og skjer i sellerirota i terningar
Haes oppi ei panne og slå oppi fløta, til det so vidt
dekker sellerirotterningane. Kok opp og lat det koke
til sellerirota er mør.
Kok blomkålet i bukettar, i lettsalta vatn. Kok det mørt.
Ha det oppi ilag med sellerorota. Mos det med stavmiksar
og bland inn smøret. Ha i passe med salt og pepper.
Fløtesaus:
3 dl fløte
litt av steikeskya (frå steikepose)
en skvett med worchestershiresaus
en skvett soyasaus
litt salt og pepper
og min utskeielse i matlaginga er bittelitt brunost i sausen ;o)
1 eggeplomme til å jevne sausen med
Blande alt i ei panne (untatt eggeplomma), og lat det
koke ei lita stund. Rør så inn eggeplomma og varm sausen,
men ikkje la den koke etter at egget er hatt oppi..
Kotelettane gav eg ei rask runde i steikepanna, salta og
pepra litt.
Steikte så kotelettane i ein steikepose.
45 minutt i ovnen, på 200 grader.
Mmmm, velbekomme :)
takk for oppskriften.
SvarSlettJessica :)
Versogod :)
SlettGod stroganof!!
SvarSlett