Fikk lyst å prøve meg på å lage ei sjokoladekake,
og den vart jammen gode den :)
Vart litt lavare enn ei 'vanlig' sjokoladekake,
men sånn er det med mange lavkarbokaker.
smaken var iallefall knallgode :)
3-4 egg
120 gram tagatesse135 gram smelta meierismør
1,5 dl kremfløte
2 ts bakepulver
2 ss kakaopulver
1 dl malte mandler
1,5 dl BakePro
Pisk eggedosis av egg og tagatesse.
Smelt meierismør, og ha så opp i fløten,
sånn at blandinga blir passe varm. Ha
så oppi vekselvis 'tørt og vått' i dosisen.
Kle ei form, ca 30 x 40 cm med bakepapir.
Hell kakerøra opp i.
Steik ca 35 minutt, 160 grader.
Glasur:
175 gram sukrinmelisLitt tagatesse, for å ta vekk den kalde
smaken frå sukrinen, eller litt splenda.
30 gram smelta meierismør
4 ss varm kaffe
2 ss kakao
1 ts vaniljesukker (sukrinmelis med vaniljestang)
Bland vått og tørt til glasur, og stryk den utover
kaka mens den er varm/lunken.
Mmmmmm, den var kjemepgod. Eg som egentlig ikkje
er so glad i sjokoladekake, klarte nesten ikkje stoppe å spise, nam nam :)
Ser veeeeeldig god ut - fristerinne e du <3
SvarSlett<3 mmmm, den va knallgod Merete :)
SvarSlettOi! Denne trur eg nesten at eg må prøve altså! :) Sjokoladekake har eg savna....!
SvarSlettDen så kjempegod ut! :D
SvarSlett