Då er det vaniljesukker på gang her, ett heilt
naturlig vaniljesukker uten kjemiske tilsetningar.
Enkelt og greit ett glas..... oppi med nokre teskjeer
sukrinmelis, ei halv vaniljestang der frøa er
skrapa ut, og brukte til anna mat. Det er masse aroma
i vaniljestang sjøl om den er tom for frø. Har på tett
lokk og lar dette stå ei veke eller to... eller til det er
tomt og du må lage nytt vaniljesukker :)
I Freia sitt vaniljesukker er det, foruten sukker,
kjemisk framstilt vanillin, som absulutt ikkje skal
vere bra for dei som feks har diagnosen ADHD.
Vanillin finnes også som smakstilsetning i feks
sjokolade og iskrem. Og i medisin for å ta vekk vond
smak og lukt.
Hm... Skal vaniljestangen bare ligge i boksen, eller skal dette blendes sammen på noen måte? Fin blogg du har! :)
SvarSlettDen skal bli liggande i melisen iallefall ei veke eller to. Eg ristar litt i glaset innimellom. So tar eg den ut då og oppbevarer den i ett tett glass, kanskje den kan brukes opp igjen en gang til. Melisen vil trekke smaken ut av vaniljestanga mens den ligger i melisen, og so lenge glasset er tett vil nok smaken vere i melisen. Tusen takk for besøket og koselig kommentar også :)
SvarSlettaaa. Kult. Takk :) Da skal jeg ned på dagsmarked å kjøpe en liten glass krokke etter på og lage dette :)
SvarSlett