Fårikål e nyyyyydelig :)
Og veldig lett å gjere om til lavkarbo :)
La vere å ete potetene, rett og slett.
Ikkje var dei noke savn heller, hadde heller
på litt meir kål og masse sky, nam nam.
Ei stor gryte:
2 store nykål
ca 2,5 - 3 kilo lammekjøtt (eller får)
2 posar heil pepper - ver raus med pepparen.
litt salt - og heller litt forsiktig med saltet.
Skjer kålet i båtar, og legg kål og kjøtt lagvis.
Pepre og salte mellom laga.
Hell vatn knapt 3/4 opp på kjøtt/kål.
Lat dette putre ca 2,5 time.
Server rykande varmt, mmmmmmmm
og oppattvarma dagen etter... mykje bedre :)
Vanlig hodekål har 5,2 gram karber pr 100 gram,
men får du tak i spisskål har det berre 0,9 gram karber.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar