mandag 12. september 2011

Moussaka - lavkarbo ♥

Mmmmmm, nyyydelig moussaka :)

Kjøttsausen:
500 gram kjøttdeig
1 boks landlord hakka tomater med kvitløk
1-2 fedd kvitløk  i tillegg - finhakka
1 gulløk - hakka i bitar
seltinsalt
peppermix
cayenne pepper
en skvett fløte

'Potet'sausen
ca 3-400 gram skiva sellerirot
ca 1 pk kremfløte
ca 2 ss creme fraiche
2 fedd kvitløk - finhakka
seltinsalt
pepper

La fløte, creme fraiche og kvitløk få koke opp før
du har oppi sellerirota. creme fraishen er med på
å tjukne fløtesausen og gir en fyldig smak. Ha så oppi
sellerirota og lat det koke ei stund, ca 20 minutt 
kanskje, til sellerirota e ganske mør.
Ha kjøttsausen nederst i ei ildfast form. Hell 
'potet'sausen over. Ha på masse ost på toppen.

Steikes ca 30 minutt på ca 225 grader.

Serveres med en god salat.

9 kommentarer:

  1. Dette høres godt ut.
    Skal jammen lage det på lørdag. Så blir det lavkarbo på gubben óg.

    SvarSlett
  2. Åh, dette var en god nyhet! Moussaka uten den deilige poteten på er jo kjempekjedelig, men nå blir det andre boller! Denne skal prøves :)

    SvarSlett
  3. Denne oppskriften så veldig fin ut, prøvde med squash en gang men det syntes ikke jeg var noe særlig.

    Ville bare si at jeg bakte eplekake etter oppskriften du har lagt ut i dag. Brukte bare litt mindre mengde sukrin. Den ble veldig god :)

    SvarSlett
  4. Denne var virkelig god :) Sellerirot e ei fantastisk grønsak <3

    SvarSlett
  5. Hei,
    har du prøvd med auberginer i stedet for potetene. Skjærer den på langs i skiver og legger lagvis med kjøttdeig og ev. saus. Dette har moren min lagd i årevis men i disse lavkarbotider kom jeg på at den passer perfekt inn :)

    SvarSlett
  6. Denne står i ovnen her nå! Dufter helt fantastisk. Jeg elsker selleri OG moussaka, tusen takk for oppskrift!!!! Ha en fin mandag, hilsen Anita :)

    SvarSlett
    Svar
    1. :) En fin mandag til deg og, og nyyyt måltidet :)

      Slett
  7. Moussaka skal da lages med aubergine!

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, eg veit at moussaka er ein gresk rett der en skal bruke aubergine. Men eg har alltid lagd den med poteter (det er også det som blir brukt i Toro sin variant). Syns det er godt, og har derfor bytta potetene med sellerirot :) Kanskje eg skal prøve med aubergine en gong :)

      Slett