Har funne ei snadderoppskrift på Snickers-sjokolade på
LCHF-bloggen :) Og den var nyyydelig, mmmmmm ♥
Oppskrifta:
2 dl fløte
100 gram meierismør
2 ss sukrinmelis
1 ts Bourbon vanilje (pulver), kjøpt på helsekost
peanøtter
ca 75 gram 86% Freia Premium sjokolade
100 gram meierismør
2 ss sukrinmelis
1 ts Bourbon vanilje (pulver), kjøpt på helsekost
peanøtter
ca 75 gram 86% Freia Premium sjokolade
Ha alle ingrediensane i ein teflonkjele. Kok opp blandinga,
og la den småkoke i ca 60 minutter på svak varme,
mens du rører ein gong iblant.
For mykje røring kan gjere at massa skiller seg.
Ta litt massa på ei skjei for å sjå om den er ferdig.
Ta litt massa på ei skjei for å sjå om den er ferdig.
Hvis massa stivnar/tjuknar raskt i kantane, er den klar.
Avkjøl massa litt. Kle en lita (eldfast)form med bakepapir,
og hell massa over. Strø peanøttene over massa.
Avkjøl massa litt. Kle en lita (eldfast)form med bakepapir,
og hell massa over. Strø peanøttene over massa.
Trykk dei gjerne litt nedi massa sånn at dei sitte skikkelig
fast etter at massa har stivna.
La massa stivne i kjøleskapet i ett par timar.
Skjer karamellmassa i små ruter.
Smelt halvparten av sjokoladen over eit vannbad.
Smelt halvparten av sjokoladen over eit vannbad.
Ta sjokoladen til sides og rør inn resten av
sjokoladen til den også har smelta. La sjokoladen
kjøle seg ned litt uten at den begynner å stivne igjen.
Grunnen til at sjokoladen skal kjøle seg ned
er at karamellmassen smeltar fort om du
er at karamellmassen smeltar fort om du
dypper den i varm sjokolade.
Bruk en gaffel og dypp karamellrutene i sjokoladen.
Bruk en gaffel og dypp karamellrutene i sjokoladen.
Sett dei på et brett dekt med bakepapir.
Sett brettet i kjøleskap og la dei stivne.
Konfektene bør oppbevares kjølig, gjerne i frysaren.
ADVARSEL...... desse er farlig gode :))))
ADVARSEL...... desse er farlig gode :))))
Nam!
SvarSlettJa, NAM Solfrid, dissa va utrulig gode :)
SvarSlett