søndag 22. mai 2011

Snickers-sjokolade, lav-karbo, nam nam ♥

Har funne ei snadderoppskrift på Snickers-sjokolade på
LCHF-bloggen :) Og den var nyyydelig, mmmmmm 

Oppskrifta:
2 dl fløte
100 gram meierismør
2 ss sukrinmelis
1 ts Bourbon vanilje (pulver), kjøpt på helsekost
peanøtter

ca 75 gram 86% Freia Premium sjokolade






















Ha alle ingrediensane i ein teflonkjele. Kok opp blandinga, 
og la den småkoke i  ca 60 minutter på svak varme, 
mens du rører ein gong iblant. 
For mykje røring kan gjere at massa skiller seg.

Ta litt massa på ei skjei for å sjå om den er ferdig. 
Hvis massa stivnar/tjuknar raskt i kantane, er den klar.

Avkjøl massa litt. Kle en lita (eldfast)form med
 bakepapir, 
og hell massa over. Strø peanøttene over massa. 
Trykk dei gjerne litt nedi massa sånn at dei sitte skikkelig 
fast etter at massa har stivna. 
La massa stivne i kjøleskapet i ett par timar.

Skjer karamellmassa i små ruter.

Smelt halvparten av sjokoladen over eit vannbad. 
Ta sjokoladen til sides og rør inn resten av 
sjokoladen til den også har smelta. La sjokoladen 
kjøle seg ned litt uten at den begynner å stivne igjen.
Grunnen til at sjokoladen skal kjøle seg ned 
er at karamellmassen smeltar fort om du 
dypper den i varm sjokolade.

Bruk en gaffel og dypp karamellrutene i sjokoladen. 
Sett dei på et brett dekt med bakepapir. 
Sett brettet i kjøleskap og la dei stivne.
Konfektene bør oppbevares kjølig, gjerne i frysaren.


ADVARSEL...... desse er farlig gode :))))

2 kommentarer: