Oppskrift på botnen:
4-5 eggkvitar
0,75 dl Sukrin
1/2 ts eddik
125 gram grovhakka mandlar
Pisk eggekvitane, etter ei lita stund har du oppi Sukrin og eddik
og piskar til det er heilt stivt. Hakk mandlane og ha dei oppi
eggekvitane. Lag ein sirkel på bakepapir på ca 25 cm i diameter,
eller sett ringen av ei kakeform oppå papiret.
120 grader 2-2,5 timar
Den er litt mjuk akkurat når den blir tatt ut av ovnen,
men blir fort sprø. Avkjøles på rist.
Oppskrift på is:
3 dl kremfløte
0,5 dl Sukrin
3 eggeplommer
0,5 dl vatn
1/2 vaniljestang med frø
ca 100 gram jordbær (eller dei bæra du har lyst på)
Pisk kremen og sett den kaldt. Pisk så eggeplommer og
Sukrin til en luftig dosis. Skrap ut frøa i vaniljestanga, og ha både
frø og stang i vatnent og kok ca 5 minutt.
Kanskje det må etterfylles litt vatn underveis om vatnet kokar vekk.
La bæra få ei runde i blenderen, sil oppi vatnent med vaniljen.
land alt sammen og ha oppå marengsen.
Det var pitte litt rennande so eg brukte form når eg hadde på isen.
Sett i frysaren og frys.
Taes opp av frysen ca 1/2 time før den skal serveres.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar