Dagens dessert: blåbærgele ♥
Originaloppskrift på LCHF-bloggen :)
Med vaniljesausen vart det Jing Jang-gele ;))
Serveres med heimelaga vaniljesaus ♥
Oppskrift på gele:
1 liter vatn
1 pose (400 gram) frosne blåbær
150 gram sukrin
8 plater gelantin
Ha vatn, bær og sukrin i ei panne. La det koke i ca
20 minutt. Når det er igjen 10 minutt av koketida,
legg gelantinplatene i kaldt vatn.
Når bærlaken har kokt i 20 minutt silar du den i ein
finmaska sikt. Ta gelantinplatene ut av det kalde vatnet
og vri dei godt. Rør dei ut i den varme bærlaken.
Fordel geleen i porsjonsskåler, eller ei stor skål.
Med 8 plater gelantin er det stivt nok til dessert,
men eg er litt usikker på om det er stivt nok til å blande i
krem og ha på toppen av ei kake. Tida vil vise det :)
Nyyydelig var den iallefall ♥
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar