torsdag 2. juni 2011

Blåbærgele, lav-karbo ♥

Dagens dessert: blåbærgele 
Originaloppskrift på LCHF-bloggen :)

Med vaniljesausen vart det Jing Jang-gele ;))

Serveres med heimelaga vaniljesaus 

Oppskrift på gele:

1 liter vatn
1 pose (400 gram) frosne blåbær
150 gram sukrin
8 plater gelantin

Ha vatn, bær og sukrin i ei panne. La det koke i ca 
20 minutt. Når det er igjen 10 minutt av koketida, 
legg gelantinplatene i kaldt vatn.
Når bærlaken har kokt i 20 minutt silar du den i ein 
finmaska sikt. Ta gelantinplatene ut av det kalde vatnet 
og vri dei godt. Rør dei ut i den varme bærlaken. 

Fordel geleen i porsjonsskåler, eller ei stor skål.

Med 8 plater gelantin er det stivt nok til dessert,
men eg er litt usikker på om det er stivt nok til å blande i 
krem og ha på toppen av ei kake. Tida vil vise det :)
Nyyydelig var den iallefall 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar