Blomkålpuré, nyyydelig til
steikt eller grilla kjøtt.
1 blomkål
Ca 2 dl fløte1-2 ss smør
1 fedd kvitløk
½ liten løk
Ca 2 ss Tine baconost (på tube)
litt olje
Salt og pepper
Del blomkålen i små biter, ha litt olje i pannen og varm
blomkålen forsiktig. ha også i kvitløk og løk no.
Når blomkålen har mista litt fuktighet
har du i fløte og baconost og lar det heile koke til blomkålen
er skikkelig mør
Når blomkålen er mør, ha i smøret, og kjør det hele til puré med en blender eller en stavmikser. Smak til med salt
og pepper.
Denne pureén var so god at denne kunne eg lett ete opp
før kjøttet kom på bordet ;))
Brokkolisalat, som er god både til
grillmat og spekemat.
1 brokkoli
1 grønt eple (kan kuttes ut)
3 stilker vårløk (kan byttes med purreløk)
1 liten neve solsikkekjerner
1 pakke majones
1 beger seterrømme
safta av 1/2 sitron
3 ts sukrin
Blande først majones, rømme, sitron og sukrin.
Kutte deretter brokkoli og eple i passe små biter.
finsnitt vårløk(eller purre).
Ha dette samt solsikkekjerner oppi. Bland godt.
Hvis du har en god innvandrerbutikk i nærheten, så koster jordskokkene der en brøkdel av det den koster i de "norske" butikkene :)
SvarSlettTusen takk for tips Frida :) har en innvandrerbutikk her, skal sjekke ut der :)
SvarSlett