søndag 29. januar 2012

Pizza, knallgod - lavkarbo ♥

So har eg prøvd ut en til pizza, og den kom eg over
med ei tilfeldighet. Skulle egentlig leite etter ei anna 
oppskrift på lavkarbo.no, so dukka plutselig denne 
oppskrifta opp. Og eg vart no litt nyskjerrig. Såg litt 
spennande ut ;)) Og denne botnen er knallgod :)

Men for at det må vere sagt, her er 'fyllet' aldeles
uviktig ;) Hadde berre pølser, og botnen ville eg prøve.
Veldig greit faktisk, for når du bruka masse fyll 
med masse krydder, er det fort gjort å gå glipp av
smaken på det du egentlig prøva ut. Denne botnen
var kjempegod, sjøl med dette enkle fyllet :)

Eg har redusert mengda av olje en del.
0,8 dl olje - 0,3 dl på bakebrettet, resten i deiga.
5 egg
50 g ketolyse bakemiks
0,5 dl vatn
400 g raspa kvitost
kebabkrydder og cayennepepper

Sett ovnen på 170 grader.
Ha bakepapir i ei langpanne, og hell utover oljen.

Strø osten utover bakebrettet, og krydre litt
med kebabkrydder og cayennepepper.

Steikes til osten er sprø, ca 15-20 minutt.
Slå av oljeoverskuddet, ellers blir botnen for feit.

Eg har redusert oljemengda i oppskritfa, so der blir 
ikkje so mykje overflødig olje.

Bland dei øvrige igrediensane til ei tynn røre.
Bland den gjerne med miksar eller liknande for å 
unngå klumpar. Hell den over den sprø osten.
Steikes til den skiftar farge, ca 10 minutt.

Før du har på fyllet drar du bakepapiret over
på ei rist før du har på fyllet og steiker vidare.
Eg trur at då vil botnen bli meir sprø.

No har du på det fyllet du ønsker... mitt vart som 
sagt pølser i dag. Topp med ost.


Eg skrudde opp tempen til 200 grader, og steikte
til osten vart gyllen, ca 15 minutt.

Skjer opp med en gang og avkjøl litt på rist.
På rist, uten bakepapir, beholder botnen sprøheten.

(Denne pizzaen er en liten prøvestørrelse)

Den var forresten like god oppigjen varma,
då varma eg den oppigjen i ovnen, ikkje prøvd
mikro, men pizza i mikro er vel uansett grusomt.

Eg seier berre, nyyyyt - denne var knallgod :)

8 kommentarer:

  1. Ketolyse bakemix ??!? Har vi noe i skapet vi kan erstatte dette med? :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Tja, bakepro, kanskje mandelmel, hm..... om det vil smake likt veit eg ikkje. Del oppskrifta i 4 og prøv ;) og gi gjerne tilbakemelding :) du får iallefall den bakemiksen på helsekost. http://www.ketolyse.no/index.php?side=info&product=3431

      Slett
  2. Dobbelt opp med ost? Hørtes farlig godt ut! :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, nesten :) I En sunn familie sin oppned-pizza er det 500 ram på ett like stort bakebrett. Men prøv deg fram, kanskje du syns det er nok med originalmengda :) Eg laga en liten prøvepizza, og det er lurt uansett kva en prøva ut :)

      Slett
  3. Har prøvd å lage denne bunnen med bakepro, og det fungerte helt supert! Kjempegod pizza! :)

    SvarSlett
  4. Høres godt ut, dette skal jeg prøve. Er det noe jeg savner å spise så er det Pizza :)
    Kan jeg evt bruke fiberhusk ? Skal prøve .

    SvarSlett
    Svar
    1. Denne kan eg absolutt anbefale :) har laga den også med kjøttdeigfyll, og den er veldig god :) Men eg er litt usikker på om det vil vere det samme med fiberhusk. Det sveller på en annen måte enn bakemiksen vil gjere. Ei boks med bakemiks er litt dyr, men du har den i evigheter. Lykke til med pizza :)

      Slett
    2. Som Anette skriver, kan du bruke bakepro om du har det :)

      Slett