søndag 15. januar 2012

vanilje-panna cotta - lavkarbo ♥

Panna cotta, direkte oversatt «kokt fløte», 
er en italiensk dessertrett.
Detter er en nydelig dessert, som er lett å lage :)
Og kan fint lages 2-3 timer før gjestene kommer.

Oppskrift på 4 porsjoner:

5 dl fløte
30 g tagatesse
1 ts bourbon vanilje
(eller du kan bruke ei vaniljestang)
3 plater gelantin

Legg først gelantinplatene i kaldt vatn i 10 minutt.
Kok opp vel halvparten av fløten sammen med 
vaniljen og tagatessen. Ta den av plata. 
Klem det kalde vatnet ut av gelantinplatene og rør dei 
inn i den varme fløten. Ha så oppi resten av fløten og 
bland. Slå blandingen i 4 porsjonsglas, og sett til 
avkjøling. Desserten blir stiv på 2-3 timer.

Topping:

Etter at desserten er stiv har du på en bærsaus 
som topping. Eg mosa blåbær med stavmikser.
Blåbæra var på forhånd kokt og søta med litt tagatesse.

2 kommentarer:

  1. Nydelig dessert! :) Bare dumt det inneholder en del kalorier, hehe! )

    SvarSlett
  2. Hihi, eg trenger heldigvis ikkje telle kalorier. So lenge eg er godt under 70 gram karber pr dag, trenger eg ikkje tenke på mengde feitt :)

    SvarSlett