søndag 20. november 2011

Svineribbe - lavkarbo ♥

Nyyydelig middag, en liten smak av jul

Og her lager vi ribba som Hellstrøm :) 

Altså rute opp svoren, salt og pepre den.
Legges opp-ned i vatn frå kvelden før steiking.

Sett ovnen på 180 grader....
Sett ribba inn med svoren ned, i vatn....
Lat dette stå sånn ca 1 time.

Etter en time snus ribba, og då bygger eg oppunder
med 4-5 rullar av aluminiumsfolie.

Steik vidare en time til.....
siste halvtimen skrur eg opp tempen til ca 225 grader...
pass også på å helle steikeskyen over svoren...
kvart 5-10 minutt... det eer viktig so ingenting blir brent.

Om du skulle vere uheldig å ikkje få sprø svor, kan
du bruke grillelementa ett lite øyeblikk...
men OBS, følg med og pass på.... det blir fort FOR
mykje steikt... ikkje godt med svart svor :////

Svoren min i dag..... knasande sprø, nam nam :)


Har lurt litt på tilbehør, foruten rødkål og tyttebærsyltetøy.
I dag prøvde eg en pure av sellerirot, blomkål og brokkoli.

Og ja, det var knall godt :)
Like mengder av desse grønsakene.
Kok blomkål og brokkoli møre i vatn, 6-7-8 minutt.
Kok sellerirot i terningar møre i en fløteskvett.

Når alt er mørt, blandes det i en kjele, kanskje ha oppi
en fløteskvett til. Ha også oppi en klatt med smøre og litt
av steikeskyen frå ribba. Køyr med stavmikser. DIGG :)

Kjøpt rødkål har en del karber... kanskje eg skal lage
sjøl... ellers tåler eg for min del dei karbene til julematen :)

Bon apetitt :)

5 kommentarer:

  1. Dette så veldig godt ut! Nå fikk jeg skikkelig lyst på svineribbe her.

    Skal lagre bloggen din til mine favoritter for her var det virkelig mye godt :)

    Ha en fin uke :)

    SvarSlett
  2. Ribbe er noe mamma lager, eller andre. Ikke jeg, for jeg er så dårlig på akkurat ribbe. Den så god ut, og jeg gleder meg til jul! :D

    SvarSlett
  3. Kjærlighet denne bloggen, holde oppe det store arbeidet ønsker deg alt godt....

    Julebord

    SvarSlett
  4. Fikk så lyst å dele korleis mor mi lærte meg å lage til ribba:) Først gnir eg den inn med salt og grovmalt pepper, så blir ribbesida hengt på loftet eller annan kald plass, gjerne 1 uke. Tar den så ned og skjære den i serveringsstykker, (ei og ei ribbe)strø gjerne på litt meir salt og peppar på sidene av kvar ribbe, legg dei tett saman med svorsida ned i langpanne og fyll på med vatn. Steik i 1 time i 200 grader. Snu så alle ribbene slik at svorsida kjem opp og steik i 1 time til. Sett evt på grill siste minutta om nødvendig for å få sprø svor. Pass på at der er vatn i langpanna heile steiketida! Denne måten å lage ribbe på er min favoritt! Ved å henge ribba på førehand får en bort "ferskesmaken", den blir litt speka på et vis. Og så er det ein fordel at ribbene blir bruna på alle sidene, og en slepp å skjære den opp når den er varm!
    Ellers tusen takk for fin blogg, har prøvd mange av oppskriftene og gitt dei vidare også:) God jul! Olin

    SvarSlett
  5. Tusen takk for tips, Olin :)Kanskje det blir prøvd en gong :) Og kjekt at du både likar og delar oppskriftene her :) Snart begynner eg å blogge julekaker :) God Jul :)

    SvarSlett