søndag 6. november 2011

Ala 'firkløverkake' - lavkarbo ♥

Dagens kake var rett og slett knallgod :)
Mandelbotn med sjokolade/peanøtt-krem.

Eg laga samme botnen som til suksessterta.
Originaloppskrifta fant eg hos Lavkarbotips.
Men eg reduserte den litt:

Botn:
4 eggekvitar
133 gram malte mandlar
66 gram tagatesse
1 ts bakepulver
1,5 gode ss flytande bremykt
(eller meierismør)
Pisk eggkvitar og tagatesse til det er heilt 
stivt og luftig, ca 5 minutt.
Bland inn mandlar og bakepulver.
Bland til slutt inn smøret.

Haes i ei smurt, rund form - 24 cm, 
helst med bakepapir i botnen.

Steik på 160 grader, ca 35 minutt.
(Tagatesse tåler ikkje over 160 grader)
Avkjøles på rist. Har du bakepapir i botnen,
er det lett å fjerne kakeforma.

Sjokoladekremen:
1 dl kremfløte
75 g mørk sjokolade, over 70 %
ca 20 g tagatesse om du brukar 86 %,
smak deg fram... 8-10 g til 70 %.
ca 40 g peanøtter

Kok opp fløten, smelte så sjokoladen i 
fløten. Bland raskt in tagatessen. Bland tilslutt
i peanøttene, som du gjerne kan hakke litt.
Slå kremen over kaka.

Nyyyyt ett kakestykke (eller to), den var rett
og slett nyyydelig :) Konfektkake, nam nam :)

16 kommentarer:

  1. Er det en grunn til at du bruker tagatesse fremfor f.eks splenda eller sukrin? Bare lurer! Vet ikke helt om jeg orker å kjøpe tagatesse siden jeg har de nevnte søtningsmiddlende.
    Kaken ser smakfull ut:D Litt for mange karbohydrater for meg men når jeg skal ha pause fra "hardkjøret" blir jeg nok å lage denne kaken! :D

    SvarSlett
  2. Eg brukar tagatesse fordi eg ikkje likar den kalde smaken av sukrin. Tagatesse har ein smak som er likt sukker, og kakene blir saftigare enn ved bruk av sukrin. Og når det gjelder splenda, so er eg egentlig ikkje so glad i å bruke kunstige søtningsmiddel. Eg får kjøpt tagatesse på helsekosten her i bygda, so då er det ett enkelt valg for meg :) Om du skal bruke sukrin og splenda, må du bruke litt meir enn måla for tagatesse, for tagatesse har meir søtsmak enn sukrin. Prøv deg fram.

    SvarSlett
  3. Bruker du aldri sukrin du? Har ikkje fått tak i og prøvd tagtose enno eg. såg god ut den der

    SvarSlett
  4. Så bra du får kjøpt tagatesse i nærleiken! Kjekt å høyre, for eg trudde det måtte bestillast på nett. Er van med å bruke tagatesse (eller tagatose som eg har blitt van å kalle det) i løpet av ti år i utlandet.

    Kaka såg veldig fristande ut!

    SvarSlett
  5. Bra blogg!

    Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

    SvarSlett
  6. den kaka såg deilig ut du:-) Det er egentlig utrolig hva man kan bruke mandel bunn til, perfekt lavkarbo kakebunn til mye egentlig. Peanøtter og sjokolade, perfekt kombinasjon! Skal prøve det når snledningen byr seg en gang:-)

    SvarSlett
  7. Greta: eg likar ikkje so godt den kalde smaken som sukrin gir. Og når eg har eit alternativ som tagatesse (tagatose), då velger eg det pga den gode søtsmaken. Tagatesse kan også karamelliserast :) Og ja Guro og Lavkarbotips, detta va ei knallgode kake. mandelbotna e supert til kaker. Og Magne: Takker og bukker, detta va no artig då :) Kjekt å bli lagt merke til :)

    SvarSlett
  8. Sucralose
    Splenda, also known as sucralose, is an artificial sweetener, which is a chlorinated sucrose derivative. Facts about this artificial chemical are as follows:
    Pre-approval research showed that sucralose caused shrunken thymus glands (up to 40% shrinkage) and enlarged liver and kidneys.
    A possible problem with caecal enlargement and renal mineralization has been seen in post approval animal research.
    Despite the manufacturer’s mis-statements, sucralose does break down into small amounts of 1,6-dichlorofructose, a chemical which has not been adequtely tested in humans. More importantly, sucralose must break down in the digestive system. If it didn’t break down and react at all (as the manufacturer claims), it would not chemically-react on the tongue to provide a sweet taste. The truth is that sucralose does break down to some extent in the digestive system.
    stay aware from the highly toxic sweetener aspartame and other questionable sweeteners such as sucralose (Splenda), and acesulfame-k (Sunette, Sweet & Safe, Sweet One). Please see the extensive resources for sweeteners on the Healthier Sweetener Resource List. http://www.holisticmed.com/sweet/
    http://www.holisticmed.com/splenda/

    SvarSlett
  9. Nam! Denne kaken så rett og slett herlig ut! :)

    SvarSlett
  10. firkløver har hasselnøtter i seg:p men kaka ser veldig god ut uansett hvilke nøtter som er i den:) ha en fin dag

    SvarSlett
  11. Takk for koselige kommentarer alle sammen :) Silje: ja eg veit at firkløverkaka har hasselnøtter i seg, derfor ALA i navnet. For sjøl med peanøtter som nøtter her, var den veldig lik firkløverkaka :)
    And you anonym: I am not that god in english, sorry. If I understand you right, you mean that splenda is a good sweetner?

    SvarSlett
  12. Flott blogg. Kva er tegatesse?

    SvarSlett
  13. Ett søtningsmiddel. Her kan du lese om det: http://www.lavkarbo-torget.no/index.php?do=product&id=255

    SvarSlett
  14. That is very fascinating, You're an excessively professional blogger. I have joined your feed and sit up for in the hunt for extra of your excellent post. Also, I've shared
    your website in my social networks

    My web page: how to file bankruptcy in florida

    SvarSlett