fredag 4. november 2011

Mmmm, nydelig sjokolade - lavkarbo ♥

Sjokolade e digg, og eg likar å kose meg 
litt av og til. En sjokolade til kaffien er rett og slett godt ;) 
Og med peanøtter i, mmmm :)

Det enkle er ofte det beste seiest det..
og det stemmer det gitt.
Har smelta ei blanding av 70 % og 86 %
sjokolade i mikro. Blanda inn litt tagatesse.
Mengde må smakes til. Eg brukte ca 15 g
til knapt 100 g sjokolade. So hakka eg litt
peanøtter som eg dryssa oppi formene, etter
at eg hadde hatt oppi sjokoladen. Inni kjøleskapet
en liten time.... VIPS nydelig sjokolade.
Og når den er laga uten cocosa, vil den ikkje smelte
i romtemperatur eller bli klissete når du holder
den. Kjekt å kunne ta fram litt sjokolade i ei
skål, uten at dei blir mjuke og klissete :)

Mmmmmm, digg med peanøtter :)

7 kommentarer:

  1. kor mange karbo blir det i ein slik bit da?

    SvarSlett
  2. Om du brukar kun 86 % sjokolade (19 g k/100g) + peanøttene (14 g k/100), 10-15 g, då blir det ca 2 g karber pr bit. Brukar du 70 % sjokolade, blir det litt meir, litt over 3.

    SvarSlett
  3. Wow, disse så gode ut.
    Hva slags former bruker du ?

    SvarSlett
  4. Eg kjøpte forrma på Jernia. 129 kr, 15 hjerter.
    Og ja, dei va knallgode :)

    SvarSlett
  5. er helt forelska i denne siden her ...dro på helsekost idag og kjøpte inn.;) detta gleder jeg meg til.

    SvarSlett
  6. Lykke til med sjokolade :) Og tusen takk for koselige kommentara :)Veldig kjekt å høyre når noken sette pris på det eg holder på med her :)

    SvarSlett