søndag 8. januar 2012

Ostekake - lavkarbo ♥

Rett og slett ei nyyydeli ostekake :)

 
Botnen:
3 eggekvitar
100 gram mandlar
50 gram tagatesse
1/2 ts bakepulver
1 ss smør - smelta

Mal mandlane, piske so eggekvitane stive. Ha oppi 
tagatessen mot slutten av pisketida. Ha oppi
bakepulver og malte mandlar. Rør til slutt inn smøret.

Haes i ei form, der botnen er kledd med bakepapir,
smør også kantane litt med smelta smør.

160 grader i ca 35 minutt. Ha gjerne bakepapir
over under steiking, so slepp du at botnen blir
so mørk på farge. Avkjøl på rist.

Løyse nøttebotnen frå plata i kakeforma, og sette
den på ett kakefat. Ha ringen rundt kaka på fatet.

Ostemassa:
2 boksar Tine naturellost (a 125 gram)
(eller 250 gram annen naturell smøreost)
1 boks rømme
1pk kremfløte
50 gram tagatesse
1 ts bourbon vanilje
2,5 dl gele av fun light saft (bringebærsmak)
6 plater gelantin.

Lag først geleen. Legg gelantinplatene i kaldt vatn i 
10 minutt. Bland 2,5 dl passe sterk fun light saft, og 
varm dette opp. Rør ut gelantinplatene i safta. Avkjøl,
la det stå i kjøleskapet til det so vidt begynner å stive.
Rør i geleen innimellom. 
Rør godt sammen smøreost, rømme og vaniljen.
Pisk fløte og tagatesse til krem. Bland kremen og
ostemassa godt sammen. Bland så til slutt inni den 
så vidt stivna geleen.
Slå ostemassa over nøttebotnen, og sette kaka i 
kjøleskapet, so ostemassa blir stiv.


Når ostemassa er heilt stiv, kan du pynte den med
smelta sjokolade. Smelt mørk sjokolade (minst 70 %)
i feks mikro. 'Sveiv' litt sjokolade over kaka med ei
teksje som du dyppar i den smelta sjokoladen.

Geletopp:
Legg 6 plater gelantin i kaldt vatn i 10 minutt.
Lag saft av 5 dl passe sterk fun light saft (bringebær).
Varm opp safta. Bland inn gelantinplatene. Avkjøl
geleen og sett den i kjøleskap til den begynner å stivne.
Når den er passe stiv helles den over ostemassa.
Lat kaka stå i kjøleskap til geleen er stiv.



Fjerne ringen og server kaka, 
mmmmm nyyydelig ostekake :)

14 kommentarer:

  1. Den såg god ut, må innrømme det

    SvarSlett
  2. Denne har jeg også notert meg nå, så lekker den ser ut! :)

    Klem fra meg! :)

    SvarSlett
  3. Hvilken størrelse har formen?

    SvarSlett
  4. Ja, Greta og Viola, denne kan dokke trygt lage. Eg brukar ei stor kakeform, trur den er 28 cm.

    SvarSlett
  5. Så helt nydelig ut ;) god fredag til deg.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, den er rett og slett nydelig :) God hrlg til deg :)

      Slett
    2. Laget denne til helgen og den er nyyydelig

      Slett
    3. Bra :) Eg må lage den igjen sjøl også snart, favoritt-lavkarbokaka mi :)

      Slett
  6. Nam! Hva er tagatesse og hvor får jeg kjøpt det? Pris..?
    hilsen nybegynner på lavkarbo

    SvarSlett
    Svar
    1. Tagatesse er ett naturlg søtningsmiddel. Du får kjøpt det på div nettbutikka, som feks funksjonellmat.no. Blandt anna helsekostbutikkar som SunKost har tatt det inn, og Mega enkelte plassar. Sikkert andre plassar og. Kostar rundt 80 kr for en pakke. Den har du ei stund, om du ikkje lagar kake so ofte :) Veldig god søtsmak, ikkje den kalde smaken som feks sukrin har. Må du kjøpe på nettbutikk, kjem porto i tillegg, og den er ofte dyr.

      Slett
  7. http://butikk.funksjonellmat.no/products/tagatose-sotstoff-tagatesse-500-g

    SvarSlett
  8. Blir ikke ostekremen veldig søt med bringebærgele oppi også?

    SvarSlett
  9. denne kaka er den beste, har hatt folk som ikke går på lavkarbo om jeg ikke kan lage den kaka til dem :)

    SvarSlett
  10. Hei Mariann. Usikker på om du bruker denne bloggen. E-posten min kom opp som ugyldig adresse, men jeg heter Vidar og bor i Texas. Har hatt stor glede av oppskriften din på ostekake, det er blitt min faste kake å ta med på pot-luck. Jeg har diabetes, så lavkarbo og sukkerfritt er en nødvendighet for meg. Vil bare takke for at du fortsatt har den liggendes på nettet. Er litt glemsk, så har det vert noen mnd, er det greitt å se oppskrifta.
    ♥Vidar

    SvarSlett