fredag 7. februar 2014

Lakrissjokolade - lavkarbo ♥

Nydelig lakrissjokolade.



















100 g kakaomasse
50 g kakaosmør
25 g melkepulver
30 g FOS
25 g tagatesse
15 g vaniljesukker
2-3 ts lakrispulver

Smelt kakaomasse og kakaosmør i vannbad.
Rør deretter inn en og en ingrediens, mens du rører godt.

Mens du rører inn alle ingrediensane, står massa fremdeles
over vannbadet.






















Lakrispulveret eg har brukt er 'Johan Bulow', det klart beste
syns eg. Det finnes både i finmalt, og i granulat.
Melkepulveret kan gjere at massa blir litt finkorna, men det
har ingenting å seie for smaken.
Når alle ingrediensane er rørt ut i sjokolademassa, fordeler
du sjokoladen utover ett bakepapirkledd brett.
Passe str er ca 25 x 30 cm.
Avkjøles, og knekkes så i passe bitar.














Oppbevares i tett boks i kjøleskapet.

Karbohydratinnhold:

Kakaomassen innholder 10,8 g karber, melkepulveret 9,5 g
og lakrispulveret innholder 4-5 g, tilsammen ca 25 g.
Denne oppskrifta gir ca 100 små biter,
der kvar bit vil innholde 0,25 g karber.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar