søndag 2. februar 2014

Kyllinggryte/suppe - lavkarbo ♥

Av dette får du ei god kyllinggryte/suppe.


























1 heil, rå kylling

1 pk fløte
2-3 ss creme fraiche

3 eple
2 gulrot
1 boks babymais
1 raud paprika
1 gul paprika
1 oransje paprika
4 chalottløk
300 g sellerirot

karri
salt

7,5 dl kyllingkraft som du lagar sjøl.

Aller først:
Skjer ut 2 fine brystfiletar, del frå lår og vinger.

















Ta alle restar og hiv oppi ei panne med vatn, gulrot, shalottløk og eple.
Kok kraft. Lat det koke minst en time.


















Kyllingbryst, vinger og lår, steiker du i ein steikepose ilag med gulrot,
shalottløk og eple. Krydre først med karri og salt. 125 grader, ca 20-25 min.

















Del sellerirota i terningar. Kok sellerirota mør i kyllingkrafta, ca 7,5 dl,
og mos med stavmiksar når det er ferdigkokt.
Det er den mosa sellerirota som jevnar gryta.

Bland mosa sellerirot, fløte og creme fraiche i ei gryte. Del paprika og
babymais i passe bitar, og putt i gryta.
Krydre med karri og salt etter ønske. Rens og del dei ferdig steikte
kyllingfiletane/låra/vingene og ha dei i mot slutten av putretida.















Serveres rykande varm :) Vel bekomme :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar