torsdag 11. april 2013

Mandelsmør - lavkarbo ♥

Mandelsmør, like godt som peanøttsmør.





















Riste mandlene du skal bruke i ovnen.
Ta ei passe mengde mandler og spre utover ett
bakebrett. Sett ovnen på 120 grader.
Lat brettet med mandler stå i varm ovn 20-25 minutt.

Ta ut brettet og avkjøl madlene.

'Kjør' mandlene i foosprossessor eller blender.
Massen vil etterkvart bli ganske feit.
Når du trur du er ferdig, kjør det endå ei stund.
Alle dei som ikkje er klar over kor mykje feitt som
faktisk finnes i nøtter/mandler burde lage mandel/nøttesmør.

Når det er ferdig 'kjørt', tilsetter du den mengde salt du
ønsker, litt og litt. Eg brukte maldonsalt.

Oppbevar i kjøleskap i tett glass.
Kjempegodt pålegg, med ca 7 g karber på 100 g.



2 kommentarer:

  1. Tusen Takk for tips! Saumfarer bloggen din for melkefrie og glutenfrie oppskrifter da jeg skal prøve det en måned for å se om det hjelper for diverse plager. Med din erfaring av tagatesse; Er det avhengighetsskapende slik som sukker? Hvordan er det med tanke på fordøyelsesplager? Er nå i prosess med å bli kjent med Stevia da jeg vet det er det beste alternativet for meg :-) hvorfor falt ditt valg på tagatesse by the way? :-) Mvh Lise

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei på deg Lise. Eg valgte tagatesse mest pga smaken. Det er det søtstoffet som er likast sukker i smak synes eg. Og det er forholdsvis lett å dosere. Det er ikkje avhengighetsskapende, som sukker. Eg kan godt spise en del karameller når eg har i kjøleskapet, men er det tomt, så tenker eg ikkje på det en gang. Og sånn hadde eg det ikkje når eg spiste snop og sukker. En annen ting med tagatessen er at den karamelliserer som vanlig sukker. Sukrin feks klarer eg ikkje pga den kalde smaken, men sukrin + (som er tilsatt stevia) går greit å bruke. Det er godt som strøsukker på feks graut og pannekaker. En del får luftsmerter ved bruk av tagatesse, men det har ikkje eg merka noke til. Det kan vere isomalten som er tilsatt, som gir luftpalgene. No har eg bestilt rein tagatose frå iHerb, gleder meg til å prøve ut den. Lykke til med kost uten melk. Håpe du finn litt oppskrifter her, eg brukar nok en del fløte/creme fraice siden eg tåler det godt. Mvh Mariann

      Slett