fredag 15. mars 2013

Info om boka mi - lavkarbo ♥

Litt informasjon om boka mi. Denne boka, som kun kan kjøpast på nett, innhelde ca 90 oppskrifter.
Nesten alle oppskriftene er glutenfri, med unntak av 3 oppskrifter:

* pizza s. 16
* pannekaker/tortillalefse s. 31
* loff i langpanne s. 52
Desse oppskriftene innheld ketolyse bakemiks, og det innheld gluten.
Bakemiksen kan fint byttes ut med BakePro som er glutenfritt.

Boka inneheld ca 90 oppskrifter, alle med bilde.
* middagar, middagstilbehør og sausar - ca 40 oppskrifter
* brød, bollar og anna bakverk - ca 10 oppskrifter
* kaker, dessertar, snop og anna 'søtt' - ca 40 oppskrifter

Innen middag finn du rettar med kjøttdeig, pølser, kylling, fisk, svin og storfe. Du finn gryter, supper og gratengar. Pannekaker og pizza, ja stort sett det meste en brukar å spise til middag.
Innen bakverk finn du både grove brød og knekkebrød. Du finn loff og bollar.
I kake- og snopdelen av boka, finn du dei fleste typer kaker, og ei rikelig mengde med snop. Du finn også oppskrift på feks gløgg, syltetøy og vaniljesukker.

Boka blir gitt ut som tre typer:
* poketbok, mjukt cover.
* med hardt cover med omslag, der utsida er trykt på omslaget.
* med hardt cover, der utsida er trykt på coveret.

Eg brukar sukkererstatninga tagatesse i dei fleste 'søte' oppskriftene i boka. Dette fordi eg likar smaken, og det er den eg meinar kjem nærmast smaken av sukker.
En kan nok fint bytte ut tagatesse med andre sukkererstatninger. Men då må en gjerne ha meir eller mindre oppi, alt etter kva type ein brukar. En kan også blande søtstoff, som feks stevia med sukrin eller sukrin med tagatesse.

Eg har ikkje tatt med alle oppskriftene frå bloggen, men ganske mange. Ett rikelig utvalg av både middagsrettar, brød erstatningar og kaker/søtt.
Om du følger linken til boka, vil du få bla gjennom heile boka. So om du ikkje får holde den i hendene før du kjøper, får du iallefall sjå gjennom heile boka. Og finne ut om det er ei bok for deg.

Eg har prøvd å gjere dette kostholdet, og dermed også oppskriftene so 'folkelige' som mulig. Du vil finne alt du treng til det daglige i din dagligvarebutikk. Nokre matvarer finn du på helsekostforretningar, spesielt når det gjeld oppskrifter til brød, kaker og snop.

Det er også oppgitt i boka kvar en finn dei ulike 'spesialingrediensane'. I tillegg til å finne dei i helsekostfirretninga, kan dei fleste også handlast på iHerb, for dei som ønsker det.

Prisen på boka ligg på frå ca kr 200 til ca kr 315, i tillegg kjem porto på ca kr 50. Prisen kjem då an på kva slags innbinding du velger.
Om du kjøper bøker frå utlandet, treng du ikkje tenke på om dei kostar over 200 kr. Det er ikkje toll og avgifter på kjøp av bøker.

Eg håpar at du tar en titt på boka mi, g selvfølgelig at du får lyst å kjøpe den.

Er det noke du lurer på, so seie gjerne i frå, enten som kommentar her på bloggen eller på FB-sida mi.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar