tirsdag 21. februar 2012

Kjøttbollar - lavkarbo ♥

Kjøttbollar til middag i dag, kjempegode :)

Ca 30 kjøttbollar i denne porsjonen:

500 g kjøttdeig
ca 100 g finhakka løk
to små egg, ca 90 g
20 g finrevet parmesan
20 g finraspa valnøtter
2-3 fedd kvitløk
ca 0,4 dl fløte
ca 15 g krydder: like deler av
oregano
peppermix
paprikapulver
seltinsalt

Finhakk løk, rasp parmesan og valnøtter,
finhakk eller press kvitløk i kvitløkspressa.
Bland alt i foodprosessor, og 'køyr ei lita stund.

Lag fine, runde bollar på størrelse med svenske
kjøttbollar. Steik dei i smør, til dei er gylne, 
ca 10 minutt. Snu på dei under steikinga.

Her servert sammen med fløte/rømme-gratinerte 
grønsaker; blomkål, brokkoli, løk, paprika og kvitløk.

4 kommentarer:

  1. Det så godt ut! Nøtter er vel ikke en nødvendighet for at kjøttbollene skal bli gode?

    SvarSlett
  2. Neida, det er det ikkje. Såg at det over en lav sko virka det som ei 'nødvendighet' at det skulle vere brødrasp i kjøttbollane for at dei skulle vere gode. Då tenkte eg at raspa nøtter måtte vere godt også :) Og godt var det, men heilt sikkert inga nødvendighet ;)

    SvarSlett