lørdag 3. desember 2011

Sara Bernard - lavkarbo ♥

Mmmmmm, dei vart knallgode :)

Kaka skal vere oppkalt etter den franske 
skuespillerinnen Sarah Bernhardt.

Oppskrift:

200 g mandler - malte
70 g tagatesse
2 eggekvitar

Bland malte mandler og tagatesse.

Pisk opp litt eggekvitane med gaffel.

Bland eggekvitane sammen med mandler 
og tagatesse, bland deiga godt.

Trykk deiga utover ei bakepapirkledd plate,
denne deiga dekker ca 20 x 30 cm.

Steik massa på 160 grader, ca 10 minutt.
Sjokoladekremen:

100 g smør
1 eggeplomme
1/2 ts kaffe
3 ts kakao
35 g tagatesse

Lat smøret vere romtemperert, altså veldig mjukt.
Visp (med gaffel) inn eggeplomma først.
Deretter vispar du inn resten. Tagatessen
kan du vispe inn til slutt.

Den steikte botnen bør vere avkjølt før du  
har på sjokolade kremen.
Eg var litt hastig og hadde den på litt for tidlig ;)

Sett så kaka kaldt, enten i fryser eller i kjøleskap.

Topping:

100 gram 86 % sjokolade
25 g tagatesse

Brukar du 70 % sjokolade, må du prøve deg
fram med eventuell søting.

Smelt sjokoladen, enten i mikro eller
i vannbad. Bland fort inn tagatessen.
Smør den over den kalde kaka.

Ei stund i frysaren.

Skjere den så i passe bitar, og oppbevar i
ei tett boks i kjøleskap eller frysar.

Desse kakene kan selvfølgelig lagast i porsjonsbitar,
der du til slutt dyppar kakene i sjokoladetoppingen.

Mmmmmmmm, nyyyyyt ♥

8 kommentarer:

  1. Skal si at du er kreativ på kjøkkenet, og med lavkarbo julebakst. Dette hørtes, og ikke minst såg veldig godt ut!!! Jammen meg mye godt å prøve fremover, jeg prøver å holde meg mest mulig unna også lavkarbo søtt. Men neste helg tenkte jeg kanskje å slå til med både pepperkaker og noe annet kanskje. Bare jeg får tid:-)) Spørs litt hvor stor arbeidsmengden blir den kommende uke.

    SvarSlett
  2. Eg elskar å lage mat, det har eg alltid gjort :) Og eg er veldig glad i å kose meg, so derfor er det egentlig ikkje noke alternativ for meg å late det vere. Ikkje kvar kveld altså, men en sjokoladebit eller ett par pepperkaker til kaffien av og til :) So lenge dette er kostholdet eg har valgt å leve med, må der vere rom for kos- og då seff lavkarbokos :) No treng /skal eg ikkje ned i vekt, so då vil ikkje desse 'søtsakene' utgjere noken fare for stagnasjon i vektnedgang, som eg leser masse om på lavkarbo.no.

    SvarSlett
  3. Takk for tipset. Dette skal jeg prøve :))

    Ha ei fin forjulstid :))

    SvarSlett
  4. Kanskje jeg har spurt om det før, men går det an å bytte ut tagatesse med sukrin eller sukrinmelis? Har du erfaring med hvordan det oppfører seg kontra tagatesse? Jeg er veldig usikker på tagatesse og vil ikke begi meg ut på noe skummelt... :)

    SvarSlett
  5. Ja, du kan bytte ut tagatesse med sukrin/sukrinmelis, men du treng nok litt meir. Eg er ikkje so glad i sukrin, pga den isande smaken. prøv deg fram med mengde. Her har eg saksa ett svar frå funksjonell mat på lavkarbo.no ang tagatesse:

    Karbohydratene som er listet opp i Tagatesse trenger ikke telles med. Tagatose (39,9 g), er karbohydrater som ikke tas opp i kroppen. Sukkeralkoholene består av isomalt og sucralose, og disse består også av tilnærmet lik 0 karbohydrater.
    Så Tagatesse er et meget godt alternativ for de som vil unngå karbohydrater.

    Eg trur nok du trygt kan bruke tagatesse.

    SvarSlett
  6. Heisann!

    Hvor får man kjøpt tagatesse?

    SvarSlett
    Svar
    1. Eg kjøper tagatesse på den lokale SunKost-butikken her i bygda :) Kan også kjøpast på nett, feks på funksjonellmat.no

      Slett
  7. Heftig god, takk for en knall oppskrift

    SvarSlett