søndag 18. desember 2011

Créme brûlée - lavkarbo ♥

Mmmmmm, for en nydelig dessert, 
og so enkel å lage då :)

4 porsjonar, på ca 100 gram.

3 dl fløte
1 ss tagatesse
1 ts bourbon vanilje
3 eggeplommar
bitte litt tagatesse til å strø over for 'brenning'

Bland Fløte, vanilje og tagatesse i ei panne og
kok opp. Ta den av plata og avkjøl litt. Rør inn 
lett sammenpiska eggeplommar.
Slå blandinga over i små Créme brûlée-former.

Settes i vannbad i ovnen, og 'steikes' i ca 40
minutt på 125 grader.

Ta ut og avkjøl.... strø ørelitt tagatesse over

brenn med Créme brûlée-brenner, eller som meg
varmluft'pistol' som eg brukar til scrappinga mi ;)
En må bruke det en har for hånden c",) 

Då gjenstår det berre å nyyyyte, for dette var GODT ♥

7 kommentarer:

  1. Den der må eg prøve i jula. takk for tipset

    SvarSlett
  2. Dette blir julafta desserten min :)
    Og får en middagsgjesta e det en kjapp og grei dessert å lage. Den kan godt lagast i forveien, so blir toppen varm når tagatessen blir brent. trur eg må ønske meg en gassbrennar ;)

    SvarSlett
  3. Hei :)Kjempefin blogg du har! Dette høres veldig godt ut! Kan man skrape ut vaniljen fra en vaniljestang i stede for buorbon vanilje tror du? Har aldri vært borti bourbon vanilje før så jeg vet ikke hva som er forskjellen.... :)

    SvarSlett
  4. Du kan fint bruke frøa frå ei vaniljestang :) Bourbon vanilje er frø(og kanskje belgen også??)som er tørka og malt til pulver, altså ekte vanilje.

    SvarSlett
  5. Hadde jeg ikke vært så streng med kaloriene også, så hadde dette vært en fin dessert til jul:) mmm:D

    SvarSlett
  6. Har kjempe lyst å prøve dette en gang ;) må bare låne eller kjøpe noe som kan brenne "sukkeret" på toppen først :p

    SvarSlett
  7. Har du grill-elementer i ovnen din, går det heilt fint :) Berre å guffe på grill, og passe på heile tida :)

    SvarSlett