fredag 21. mars 2014

Cocosbit, ala Twist cocos - lavkarbo ♥

Her er en kofektbit laga vidare på Kokoskonfekta ala Bounty.




















40 g cocosa pure coconut oil
65 g sukrin + eller sweet stevia
1 dl fløte
165 g kokosmelk (den tjukke, kvite kremen)
250 g kokosmasse
eggekvita av ett lite egg

Sjokoladekrem, som skal blandes i kokosmassa:
1 dl fløte, som varmes opp
ca 50 g sjokolade (eg brukar Cavalier Milk)
Brukar du feks 70 % sjokolade, tilsetter du litt søting.
Smelt sjokolade i den varme fløten. Settes til avkjøling.
Pisk den opp når den er kald.

Sjokoladetrekk:  eg brukar Cavalier Milk, søta med stevia og sukrin.

Fremgangsmåte:
Ha olje, kokosmelk, fløte og sukrin i ei panne. Ha lav varme på plata.
Rør til alt smeltar og løyser seg opp. Det treng ikkje verte varmt,
det er nok at alt er oppløst.
Ta panna vekk frå plata og bland inn kokosmassa. Til slutt piskar
du eggekvita lett, og blandar det inn i kokosmassa. Bland inn sjokoladekremen.

Fordel massa i ei bakapapirkledd form. Passe mengde til ei form
på ca 20 x 30 cm. Sett forma i frysaren en time eller to.
Del den fryste massa i passe bitar, og dypp bitane i smelta sjokolade.
Smelte sjokoladen sakte i vannbad, og lat den kjølne litt før du dyppar bitane.

Oppbevar bitane i ei tett boks enten i kjøleskap eller i frysaren.
En kan også oppbevare  kokosbitane i frysaren uten sjokolade,
og dyppe dei i sjokolade når dei skal spisast.

1 kommentar: