tirsdag 8. mai 2012

Oppnedkake - lavkarbo ♥

Favorittkaka mi i oppveksten var oppnedkake.
Har ikkje spist den på mange år, men no har eg
laga en lavkarboversjon av den, og den vart
virkelig knallgod :)












Botnen på kaka, som blir toppen:
125 g hasselnøtter - hakka i mindre bitar
50 g smelta smør
35 g tagatesse

Ha smør og nøtter i ei panne og bland sammen, mens
smøret smeltar. Ha oppi tagatessen når smøret er smelta
og bland sammen. avkjøl litt og ha det oppi ei
bakepapirkledd lita, rund form ( 24 cm ). Legg også ett
bakepapir på bakebrettet, for her kan det renne litt smør.

















Kakerøra:
4 eggekvitar
65 tagatesse
135 g hasselnøtter - finmales
2 ss smør - smelt
15 g bakepulver

Pisk stiv eggekvitane og ha oppi tagatessen, og pisk
litt til. bland så inn oppmalte nøtter og bakepulver.
bland til slutt inn det smelta smøret.
Hell røra over nøtteblandinga.

Steikes på 160 grader, ca 35 minutt. Ha over ett
bakepapir, so ikkje kaka blir brent.

Ta ut kaka og avkjøl den litt på rist.
Snu den på ett anna bakepapir og løsne nøttebotnen
frå bakepapiret, du må kanskje hjelpe til litt med en kniv.

La kaka bli heilt avkjølt før du deler den i to lag med en
skarp kniv.
legg den nederste delen på ett kakefat og ha på
vaniljekrem.











Edit 9. mai:
Eg har forandra oppskrifta på vaniljekremen :)
Vaniljekrem:

1,25 dl fløte
4 eggeplomma
1 ts bourbon vanilje
ca 20 g tagatesse

Bland dette i panne og varm opp under omrøring heile tida.
Det vil tjukne ettersom det blir varmt.
Avkjøl i kjøleskap.

Ta så 1,25 dl fløte og pisk til krem, og bland med den
avkjølte egge/fløteblandinga, pisk den også lett opp når
den er kald. Voila, nyyyydelig vaniljekre.

Lat den gjerne stå ei stund i kjøleskapet når den er
ferdig blanda før du har den på kaka.
Legg toppen på kaka opp på vaniljekremlaget, med nøttene opp.














Server og nyt, ei nydelig kake :)


6 kommentarer:

  1. Såg kjempegodt ut!! Det går vel like godt med mandlar?? Et ikkje hasselnøtter eg skjønar du:)

    Forøvrig ein fine blogg du har- føl med på den jamt og trutt.

    SvarSlett
    Svar
    1. Det går heilt fin å bruke dei nøttene du vil :) kjekt at du likar bloggen min :)

      Slett
  2. Du lager så mye godt Mariann:-) ser kanon godt ut, men jeg har en lei tendens til å bli kvalm av kaker med nøtter eller mandlet. Blir det av suksess terten jeg laget også. Er overbevist om at det er mandlene og nøtter sin feil, siden jeg kan bruke tagatesse i alt mulig annet uten kvalme. Kanskje jeg er en liten smule allergisk eller ikke tåler så godt nøtter osv...synd, for den suksess terta jeg lager er favoritt:--D så jeg spiser den uansett.... he he he.... men aldri mere enn et stykke, og det kan nå værr en fordel... Klem fra Lavkarbotips/Ingrid:-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Kjedelig å reagere på nøtter og mandler då, for dei er veldig greie å bruke feks i kakebotnar. eg reagerer heldigvis ikkje på noke. bra du kan spise ett stykke uansett, godt å kunne kose seg av og til :)

      Slett
  3. laget denne kaka til 17 mai.. nydelig kake..
    liker ikkje så godt hasselnøtter så blei 50/50 med hassel og mandler i den nederste bunnen.. herlig oppskrift

    SvarSlett
    Svar
    1. Bra du likte den :) Her hos meg vart det gelekake, oppskrift kjem over helga :)

      Slett