søndag 15. april 2012

Nøttekake med vaniljekrem og sjokoladetopping - lavkarbo ♥

Nydelig nøttekake med vaniljekrem og sjokoladetopping :)












Viktig å lese heile oppskrifta før du setter i gang.
Sjokoladekremen må lagast dagen før kaka skal lagast.

Sjokoladekrem
60 g sjokolade
Eg har brukt Tagatose Milk Lait, ferdig søta
2 dl fløte
Brukar du anna sjokolade må du søte etter behov
feks til 86 % sjokolade treng du ca 22-24 g tagatesse

Varm opp fløten og ta panna av plata. ha sjokoladen
oppi i bitar. rør til sjokoladen er smelta. Sett til avkjøling
i kjøleskap. lat det stå til dagen etter. Pisk det opp med
mixar før du skal bruke den. Luftig og lett sjokoladekrem.

Nøttebotn:
4 eggekvitar
65 g tagatesse
knapt 135 g malte mandler
ca 2 ss smør
15 g bakepulver

Pisk eggkvitar og tagatesse til det er heilt 
stivt og luftig, ca 5 minutt.
Bland inn mandlar og bakepulver.
Bland til slutt inn smøret.
Haes i ei smurt, rund form - 24 cm, 
helst med bakepapir i botnen.
Steik på 160 grader, ca 35 minutt.
(Tagatesse tåler ikkje over 160 grader)
Avkjøles på rist. Har du bakepapir i botnen,
er det lett å fjerne kakeforma.
Kaka er lett å få delt i to, saftig og god.
Oppskrift på vaniljekrem. 
Greit å lage den først, so den blir kald.
1,25 dl fløte
4 eggeplomma
1 ts bourbon vanilje
ca 20 g tagatesse

Bland dette i panne og varm opp under omrøring heile tida.
Det vil tjukne ettersom det blir varmt.
Avkjøl i kjøleskap.

Ta så 1,25 dl fløte og pisk til krem, og bland med den
avkjølte egge/fløteblandinga, pisk den også lett opp når
den er kald. Voila, nyyyydelig vaniljekre.

Lat den gjerne stå ei stund i kjøleskapet når den er
ferdig blanda før du har den på kaka.

 Ett godt lag med vaniljekrem som fyll :)

Ha sjokoladekremen på som topping. Lage fine riller
med en gaffel.
 Mmmmm, nydelig kake :)

5 kommentarer:

  1. Prøvde denne igår, men fikk ikke vaniljekremen tykk nok...hva gjorde jeg feil tro...?? :)
    Mvh Lise

    SvarSlett
    Svar
    1. Ikkje godt å sei, fire eggeplomma skal vere nok til å tjukne denne kremen.

      Slett
  2. Fantastisk mange oppskrifter.. Takk for at du deler..
    (Blir enda mere glad for at det er tagatesse som er brukt..)

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk Mereo :) Eg er vedig glad i å bruke tagatesse. Likar ikkje den kalde smaken av sukrin.

      Slett
    2. Hei! Kor får en tagtatose milk light og hvit sukkerfri sjokolade?

      Slett