søndag 3. juni 2012

Pinneis - lavkarbo ♥

Mmmmm, pinneis har eg ikkje spist på leeenge.
Og is er so mykje bedre på pinne, enn frå ei skål :)




















Oppskrifta er ikkje noke hokus pokus, men oppi
isformer med en ispinne oppi vart opplevelsen
av å spise is akkurat som i høgkarbe tider :)

So kan en  gjere det å lage fløteis på pinne so
mykje, eller so lite tidkrevande som en sjøl vil.

Eg ville ha sjokoladetrekk med pynt av kvit sjokolade.
og då blir det ett par ekstra runder i frysaren.

Men.... det var verdt det, for både øyne og gane :)

Oppskrift til 6-8 ispinnar.

3 egg
1 pk fløte
20 g tagatesse
1 ts bourbon vanilje
ca 25 g raspa sjokolade, om du vil ha sjokoladesmak

Pisk egg og tagatesse til eggedosis
Pisk fløte og vanilje til krem
Blang fløte og dosis, og bland så inn sjokolade om
du vil ha den smaken på isen din.

Eg har Krups sin iskremmaskin, så den brukar eg.
Vil du fryse isen i frysaren må du røre i isen kvart 20-30
minutt til den er pase stiv.
den må vere softis-stiv når du skal fylle den i isformene.


Fyll formene nesten fulle, og trykk nedi en ispinne.
Sett formene til frysing.

 












Eg har  ekte ispinnar som en gong var innkjøpt
til ett eller anna hobbyformål :)














Smelt sjokolade i mikro eller i vannbad i ett glass
eller en kopp.
Ta isen opp av fryseren (en og en so dei ikkje smeltar),
og 'rull' toppen av isen i den smelta sjokoladen.





















Isen legges i frysen, flatt på feks ei skjerefjøl eller
noke anna flatt og stivt.

Neste runde er å smelte kvit sjokolade (frå Sukkerfritt)
og ta på ei skjei og pynte isen.




















Tilbake i frysen med isen..... og no er den klar for





















nyyyyting :)

6 kommentarer:

  1. Å, mamma . . . Mnjamnam. :)

    SvarSlett
    Svar
    1. :)) ja, det var knallgodt med pinneis, mmmmm :)

      Slett
  2. takk da var sommeren reddet :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Flott :) Pinneis er ett must :)

      Slett
  3. Mmm.. den så skikkelig god ut:)
    Så litt tungvindt ut å lage pynten etterpå synes jeg, har du prøvd å lage den først? Tenker da samme prinsipp som når man lager sjokolade.. å fylle litt i formen først slik at det blir "trekk" utenpå innholdet inni sjokoladen.
    Vet ikke om det går på isen da.

    SvarSlett
    Svar
    1. Har ikkje prøvd å lage pynten først. Når eg tar isen ut av formene holder eg formene bittelitt under varmt vatn, og då vil nok sjokoladen smelte. Men pynten med kvit sjokolade hadde eg på kun første gangen eg laga is. Ikkje alltid eg dyppar i sjokolade heller. Uansett, med eller uten sjokoladetrekk, nyyydelig is :)

      Slett