mandag 5. mars 2012

Fiskesuppe - lavkarbo ♥

Fiskesuppe; med torsk, reker og krepsehaler.

5-600 g torsk
100-200 g krepsehalar
100-200 g reker
1,25 liter vatn
2,5 fiskebuljongterningar
1 pk fløte
1 boks creme fraiche
2-3 fedd kvitløk
200 g sellerirot
100 g purreløk
100 g gulrot (kan sløyfes)
Safta av 1 sitron
2-3 ts (minst) dill
seltinsalt
pepper

Kok opp vatn og fiskebuljong. Ha oppi fløte, 
creme fraiche og kvitløk (pressa i kvitløkspressa).
Lat dette putre ei stund, minst 30-40 minutt. 
Suppa tjuknar mens den får putre og koke, du
treng ikkje ha oppo noken form for jevning.

Trekk fisken på forhånd (10 minutt i kokande vatn).
Skjer gulrot og sellerirot i stavar og purren i smale
skiver. Steike/surre grønsakene i smør. Haes i gryta
og lat det koke med ei stund. Press sitronsaft oppi.
Ha oppi fisk, krepsehaler og reker rett før servering
i varm suppe. Reker og krepsehaler må ikkje koke,då
blir desse seige.
Salte og pepre etter smak. Ha rikelig med dill oppi.

Server gjerne ei god lavkarboskive til, med smør på.

2 kommentarer:

  1. tåler ikke dill får elveblest

    SvarSlett
    Svar
    1. Kanskje du kan bruke gressløk eller kjørvel i steden for :)

      Slett