Nydelig Brownies, seig og god :)
100 g smør
½ dl fløte
150 g 86 % sjokolade
3egg
100 g tagatesse
75 g malte mandler
1 ts Bourbon vaniljepulver
1 ts Bourbon vaniljepulver
1 ts bakepulver
Smelt smøret i ei panne og ha i fløten. Varmes før du
har oppi sjokoladen i bitar. Rør mens sjokolade
smeltar, og blandinga blir jevn og tjukk.
Pisk sammen egg og tagatesse, men ikkje til dosis.
Mål opp malte mandler, bakepulver og vanilje.
Bland alt det 'våte' i det tørre, og visp sammen til ei
tjukk og litt seig masse.
Mmmmmmm, seig og god brownies :)
Hei.
SvarSlettDenne såg veldig god ut!! Går d bra om jeg bruker 70% sjokolade?
Kjempefin blogg som jeg må innom daglig :)
Ja, du kan bruke 70 % sjokolade, men då ville eg ha brukt litt mindre søting.
SlettKjekt at du likar bloggen min :)
Sletthar laga denna i dag, kjempegod. Men måtte steike lengre enn 15 min, da var ho heilt rå også på toppen. Steikte vel ca 30 min.
SvarSlettBra du likte den :) Mi var heilt ferdig etter 15 minutt. Kanskje forskjell på ovnene våra. Men etter 30 minutt kunne den vel ikkje vere brownies-seig i midten?
SlettDenne må eg teste ut :) Jeg har lagtet brownies med rått økologisk kokosmel som jeg kjøpte på helsekosten, den ble også veldig god. Kjekt å komme over oppskrifter på sunne kaker! Takk for denne Mariann :)
SvarSlett:) Ja, det er kjekt å kunne kose seg sunt :)
SlettDette så godt ut! Lurer på hvor jeg kan få tak i 86% sjokolade?? Har ikke funnet det noe sted. Vet du om det er mulig å få tak i på nett? :)
SvarSlettOm du skal handle sjokolade på nett ville eg valgt tagatose-sjokolade på feks funksjonellmat.no. Her i bygda får eg tak i freia 86 % på Kiwi og Mega. freia sin på nett veit eg ikkje om. Men om den/dei butikkane du handlar på fører Freia sin 70 % sjokolade, kan dei sikkert ta inn 86 % om du spør :)
Sletthar du næringsinnholdet? Altså hvor mye kalorier, fett og karbohydrater det er i den? :) Ser veeldig god ut!!
SvarSlettHei! Nå har jeg prøvd meg på kaken din. Den ble kjempegod! Gjorde imidlertid et par justeringer underveis, i tillegg til at jeg brukte 70% sjokolade i stedet for 86%. For det første ble kaken veldig søt (som du også nevner, at man kanskje burde holde litt igjen på søtstoffet!), og for det andre ble selve røra litt tynn, så tilsatte litt mer mandler, og en god teskje fiberhusk. Min stekte i ca. 25 min-30 min, litt usikker. Tenkte det var greit å lese for de som skal prøve seg videre ;)
SvarSlettTakk for enkel, flott og nydelig oppskrift!
Hilsen Therese
den så utrolig god ut!! Takk for bloggen din :D hva er taggatesse? Jeg har kruskakli og fiberhusk i hus, og de andre ingrediensene... kan jeg erstatte tagatesse med noe av dette?
SvarSlett