Mmmmm, en skikkelig god saus til steikt kylling :)
Har tenkt ei stund på jevning til sausa. Eggeplomme,
JBK, fiberhusk.... men eg er ikkje heilt fornøgde med
dei... Siste dagane har eg tenkt litt annerledes, og i dag
har eg prøvd :) Og det var både godt og smart det. Eg
kokte og 'mosa sellerirot :) Enkel og ganske
smaksnøytral jevning til saus.
Denne sausen vart litt lik Bretagne kyllingsaus, og det
var nettopp den eg hadde i tankane i dag.
Oppskrift:
100 g sellerirot i terningar
2,5-3 dl buljong eller kraft
2 fedd kvitløk (passa til denne sausen)
2-2,5 dl fløte
ca 75 g paprika kutta i små bitar
1 ts tomatpure
salt, pepper og paprikapulver
Kok sellerirot (og kvitløk) mørt i buljongen,
ca 15 minutt.
Mos det med stavmikser.
Ha så oppi fløte og tomatpure og paprikabitane. Lat
det putre ett par minutt. Smak deg til med krydder.
Knallgod saus til steikt kylling og steikte/woka grønsaker.
(blomkål/brokkoli fikk ett oppkok i vatn først)
Mmmmm, en aldeles nydelig saus. Velbekomme :)
Mosa sellerirot som sausjevner vil eg prøve til mange
fleire sausar.
Vilken god middag! :)
SvarSlettJa, det var veldig godt :)
SlettSer godt ut:D
SvarSlettOg det var det :)
SlettDenne sausen var nydelig! :-)
SvarSlettJeg hadde sikkert for lite sellerirot eller for mye væske i, for min ble litt for rennende. Men kommer absolutt til å lage den igjen! Ganske lik bretagnesaus ja:-)
Ble kjempe glad da jeg snublet over bloggen din. Nå har jeg mange deilige oppkrifter å prøve fremover:-)
Ha en fin dag!
Hilsen Sissel
Hei! Jeg laget saus - det er virkelig nydelig! Men jeg hadde ikke sellerirot, brukt hvetemel isteden. Mye bedre enn TORO!!! Takk for oppskriften.
SvarSlettTusen takk :) Ja den var kjempegod. Er so kjekt når en treffer skikkelig :)
Slett