torsdag 23. februar 2012

Karamellpudding - lavkarbo ♥

Har lenge tenkt på å lage karamellpudding.
I helga har vi selskap i huset, so då var det 
endelig ei grei anledning for å prøve ut dette.
Og herlige tid kor nyyydelig det var, mmmm :)

5 egg
ca 30 g tagatesse
1 vaniljestang med frø
4 dl fløte
2 dl vatn

65-70 g tagatesse til karamellisering av forma.

Strø tagatessen i forma og sett forma på ei
middels varm plate. Lat den stå i ro ei stund,
men følg med heile tida.



Når sukkeret er karamellisert bevegar du forma
sånn at karamellen legg seg oppetter kantane.

Tagatesse karamelliserte seg perfekt, like godt 
som sukker - JIPPI :)

Kok opp fløte/vatn sammen med vaniljestanga,
som du snittar på langs før du legg den oppi .
Du kan også skrape lause frøa. Lat dette trekke ca 
10 minutt, så avkjøler du blandinga. Ta ut stanga.

Visp sammen egg og tagatesse. Slå fløten oppi
sammen egga. Rør til tagatessen er oppløst.

Sil blandinga oppi den ferdigkaramelliserte forma.



Sett forma oppi vannbad i kald ovn. Sett ovnen på
125 grader. Lat det stå 1-2 timar, til puddingen er stiv. 

Sjekk med å stikke ei skje halvt nedi puddingen.
om det ikkje heng noke på skjeia er den ferdig.
Avkjøl den før du kvelvar den på ett fat med litt
kantar. Det vil vere litt karamellsaus.
 (Og av den kvelva puddingen kjem ikkje bilde
i dag :// eg var litt for hastig, og venta ikkje til den
var kald...... so det var ikkje noke lekkert resultat)
Men smaken.. himmelsk, som karamellpudding 
skal smake :)

 Avkjølt og klar til å nytes, mmmmmm :)


Edit 26. febr. - 2012.
Laga ny karamellpudding til dagens selskap, like 
nyyydelig som den første eg laga.
Og den eg no laga venta eg med å kvelve til i dag,
når den var kald. Eg dyppa forma so vidt i varmt vatn først.
Masse flytande karamell var der også.


5 kommentarer:

  1. Åh, så dumt! Tåler ikke tagatesse/tagatose, så dette var jo dumt for min del. Ser jo fryktelig godt ut med karamellpudding! :)

    SvarSlett
    Svar
    1. ja, det var synd :( Eg er veldig glad i tagatesse, og tåler det heldigvis. Det er vel det einaste søtstoffet utenom sukker som kan karameliserast.

      Slett
  2. Cocosa sukker kan ogsaa karamelliserest,Skal prove det

    SvarSlett