lørdag 14. januar 2012

Wraps/tacolefser - lavkarbo ♥

Mmmmm, taco i lefser i kveld, og det er
lenge sida sist gitt... Har brukt osteskjell
sida eg gikk over til lavkarbokost i fjor vår.
Godt det, men eg har savna lefser kjenner eg :)


Eg brukte oppskrifta på denne pastaen som
grunnoppskrift, forandra berre litt på den.

Oppskrift til 4 små lefser (firkanta), ett bakebrett.

3 mellomstore egg
90 gram naturell smøreost
27 gram fiberhusk
10 gram avfetta mandelmel

Eg brukte ikkje noken form for krydder,
men det kan hende eg prøvar neste gong.

Gjer som på pastaen, piske egga, bland inn smøreosten,
fiberhusken og mandelmelet og pisk godt sammen.
Lat det svelle ca 10 minutt og legg det på ett
bakepapir smurt med olje. legg ett bakepapir over,
som også er smurt med olje (oljen ned selvfølgelig).

Kjevle det godt ut, bør vere ganske tynt. Steikes på
150 grader i 10 minutt med bakepapiret over. Ta av
bakepapiret når du tar det ut av ovnen og avkjøl det.

Deles i 4 like store deler, passe små lefser syns eg.


Eg varma dei bitte litt i ovnen rett før eg spiste.

Lefsene hang godt sammen, og var lette å brette og holde.
Kanskje en anelse seige, men for meg spilte det ingen 
rolle. Er dei tynne nok, vil dei ikkje vere seige.

5 kommentarer:

  1. Pastaoppskriften funket den... litt krydder i røra neste gang så...
    Smaker bedre enn pastaen de selger på life for den smaker kokt gummi....

    SvarSlett
    Svar
    1. Eg har smakt pastaen ala Eva frå lavkarbohuset og den hadde konsistensen til tang og tare :// men denne pastaen i lasagne var identisk med vanlig lasagneplater :) Har ikkje brukt den som tagliatelle endå, men gleder meg til å prøve. Trur nok det er viktig at den blir kjvla heilt tynt.

      Slett
  2. Skal man koke "pastaen" etterpå? Eller skal man bare spise det som det er når det kommer ut av ovnen? Burde nok spurt på det innlegget hvor du skrev grunnoppskriften men orket ikke siden jeg kommer med et nytt spm! :P

    Osteskjell hørtes godt ut men hva gjør jeg som er uten mikrobølgeovn?

    SvarSlett
    Svar
    1. Pastaen skal ikkje kokast etterpå. I lasagne leggast berre platene mellom laga. Og som pasta sammen med kjøttsaus blir dei varme av sausen :) Eg har prøvd å lage osteskjell i ovn, men har desverre ikkje fått det til. Men siden eg har mikro har eg ikkje prøvd so mange gongar.

      Slett
  3. Ja det så jo godt ut. Må jeg prøver til fredagen. Jeg spiser jo ikke veldig lavkarbo, men dette er jo fint for meg :)

    SvarSlett