Panna cotta, direkte oversatt «kokt fløte»,
er en italiensk dessertrett.
Detter er en nydelig dessert, som er lett å lage :)
Og kan fint lages 2-3 timer før gjestene kommer.
Oppskrift på 4 porsjoner:
5 dl fløte
30 g tagatesse
1 ts bourbon vanilje
(eller du kan bruke ei vaniljestang)
3 plater gelantin
Legg først gelantinplatene i kaldt vatn i 10 minutt.
Kok opp vel halvparten av fløten sammen med
Kok opp vel halvparten av fløten sammen med
vaniljen og tagatessen. Ta den av plata.
Klem det kalde vatnet ut av gelantinplatene og rør dei
inn i den varme fløten. Ha så oppi resten av fløten og
bland. Slå blandingen i 4 porsjonsglas, og sett til
avkjøling. Desserten blir stiv på 2-3 timer.
Topping:
Etter at desserten er stiv har du på en bærsaus
som topping. Eg mosa blåbær med stavmikser.
Blåbæra var på forhånd kokt og søta med litt tagatesse.
Nydelig dessert! :) Bare dumt det inneholder en del kalorier, hehe! )
SvarSlettHihi, eg trenger heldigvis ikkje telle kalorier. So lenge eg er godt under 70 gram karber pr dag, trenger eg ikkje tenke på mengde feitt :)
SvarSlett