Måtte berre teste ut ei 'ny' pizzadeig......
so då vart det pizza til lunsj i dag ;))
Fant oppskrifta på botnen i denne linken her,
på lavkarbo.no. Flott forum forresten, med masse
gode råd, inspirasjon og oppskrifter.
2 egg
15 ml (1 ss) fløte
1/2 ts bakepulver
40 g revet ost, gjerne parmesan
litt salt
15 ml (1 ss) olje
20 g (2 ss) ketolyse bakemiks
Rør alt sammen og bre ut over ett bakepapir.
Botnen blir litt mindre enn en Grandiosa.
10 minutt på 225 grader, til den blir fint brun.
Ha på ditt favorittfyll, i dag vart mitt sånn:
1 kyllingfilet
2 stk litt store sjampinjong
1/4 gulløk
1/2 raud paprika
3 stk babymais - i mindre bitar
3 stk babymais - i mindre bitar
2-3 ss fløte
2-3 ss rømme
seltinsalt, pepper og paprikakrydder
kaldpressa rapsolje til marinade og steiking
smør til steiking
Skjer opp kyllingen i bitar og legg det i marinade,
olje med salt, pepper og paprikakrydder.
Lat det ligge minst 1 time, helst lenger.
Skjer opp soppen og steik den. Først på ganske sterk
varme i olje, deretter får den surre i smør. Salte og pepre.
Brune så kyllingbitane på passe sterk varme.
Ta til side sopp og kylling.
Brune paprika, løk og babymais, krydre.
Ha so over rømme/fløte og lat det surre ei stund.
Ha rømme/fløteblandinga på den forstekte
pizzabotnen. Ha so på passe mengde med ost.
Strø over kylling og sopp.
Steik på ca 200 grader til osten er gyllen.
Avkjøl den litt, gjerne på rist, før du spiser :)
Absolutt en god pizza, sjøl om min absolutte
favoritt pizza er denne; OPP-NED pizza:)
Kylling med brent sopp. Så skikkelig dogt ut !
SvarSlett