Då blir det pasta igjen.... og det nesten uten karber :)
Karber i smøreosten: 3 g pr 100 g, karber i egga:
0,3 g pr 100 g. I fiberhusken er det ikkje karber.
Ingredienser:
4 egg
125 gram kremost
ca 35 gram fiberhusk
Start med å sette ovnen på 150 grader.
Pisk eggene godt, tilsett deretter fiberhusk og smøreost,
so piskar du alt dette godt sammen. Lat det svelle
ca 10 minutter, før du rører det godt sammen igjen.
Legg deigen på en bakepapir.
Legg så på ett olja bakepapir med den olja siden
ned. Kjevle so ut deiga, til det blir ganske tynt.
Når den er ferdig utkjelva dekker denne oppskrifta ett
stort bakebrett. Sett det i ovnen med begge bakepapira på.
Steik den i ovnen i 10 minutter. Når du tek den uta av
ovnen fjernar du bakepapiret som ligg øverst.
Lat det kjøle seg ned før du gjer noke meir.
Skal du laga tagliatelle (bandspaghetti) rullar du
bakverket til en rull før du skjer med en skarp kniv.
Vips so har du pasta/tagliatelle til kjøttsausen :)
Eller.... pastaplater til lasagnen skjerast i ruter...
So langt er eg kjempefornøgde..... i kveld blir det lasagne,
kjem tilbake med meir info om kordan det blir.
gleder meg iallefall, for dette smakte og hadde
konsistensen til pasta, sånn som fersk pasta smakar :)
Originaloppskrifta fant eg hos LCHF oppskrifter.dk
Prøve å lage en dag :) . Takk for oppskrift.
SvarSlettJeg elsker deg Maiann <3
SlettFor maten då reknar eg med ;))
SlettJøss!! Så SMART!! Jeg kan ikke spise vanlig pasta og ris (som er hvit vel og merke), for magen sveller opp. Men denne du har her må jeg prøve.. :)
SvarSlettGod helg! :)
Ja denne MÅ du prøve :) Den smaker som vanlig pasta :) Eg har brukt den i lasagne med veeeeldig godt resultat. God helg :)
SvarSlettSkal den kokes etterpå? Eller bare varmes i sausen?
SvarSlettSkal ikkje kokes nei, berre varmes i sausen :)
SlettGenialt:-D
SvarSlettJa, rett og slett genialt :) Har ikkje hørt om noken som ikkje har likt denne pastaen :)
SlettNå har vi kost oss med "pasta" bolognese. Kjempelurt, og veldig mettende! Tusen takk for så mange fine oppskrifter. Fortsatt god helg :-)
SvarSlettja, dette vart virkelig en suksess :) Og takk for koselig kommentar :)
SlettHallo, har lånt oppskriften og bildene dine til bloggen min, super blogg, fine bilder...
SvarSletthttp://lavkarbohverdag.blogg.no
Heilt flott at du deler oppskrifta vidare, eg har også lånt den :) Fint om du også oppgir at det er mine bilder du bruka i bloggen din :) Ellers tusen takk for koslig kommentar :)
SlettKan desse lagas dagen føre ein skal bruka dei?:)
SvarSlettJa, desse kan fint lagast en dag eller to før dei skal spisast. Oppbevar dei i en plastpose i kjøleskapet.
SlettTror du denne pastaen egner seg i en våt pastasalat?
SvarSlettVeldig lyst til å lage en slik salat med rømme, majones, div krydder, skinke og pasta. :D
Tja, kan ikkje du prøve ei lita skål :) Men siden den ikkje blir vassen i lasagne, vil eg tru at det går. Ha den oppi rett før servering. Om du prøvar, hadde det vore fint om du hadde gitt tilbakemelding om det :) Lykke til.
Slettåssen smøreost bruker du?Har både philadelfia og en billig rema 1000 smøreost naturell liggende..... ;)
SvarSlettSpiller ingen rolle, bruk den du har :) Eg har brukt både rema sin billige og Philadelfia :)
SlettKan pastaen fryses?
SvarSlettHar ikkje prøvd, men eg er heilt sikker på at den kan fryses. Prøv og gi gjerne ei tilbakemelding :)
SlettDa prøver jeg det, og tilbakemelding skal du få. Lurte samtidig på om den ketolyse bakemiks du bruker kan ertattes med noe annet f.eks mandelmel/kokosmel)?
SlettHei :-) Utrolig flott blogg med masse spennende oppskrifter. Jeg lurte på, tror du jeg kan kjøre deigen gjennom kjøttkverna slik at den blir i strimler? :-)
SvarSletturolig god pasta! ett kjempe allternativ til skikkelig pasta!!
SvarSlett