onsdag 4. januar 2012

Lyst brød uten egg :) - lavkarbo ♥

Det var godt det, brød uten egg :)
Originalen fant eg her, Knutteloff på lavkarbo.no
Eg har gjort litt forandring på originalen.

Oppskrift til ett lite brød:
130 gram glutenmjøl
60 gram ketolyse bakemiks
15 gram linfrø
20 solsikkekjerner
1 ts seltinsalt
1 pk tørrgjær
2 dl fløte
0,5 dl vatn
50 gram smør

Bland alt det tørre. Smelt smør og varm fløte
og vatn sammen med smøret. Godt varmt.
Bland det godt sammen med det tørre. Eg trur ikkje
eg knadde godt nok, for brødet mitt heva seg ikkje
sånn som originalen på lavkarboforumet gjorde.

Men det vart knallgodt på smak, sjøl om det var litt lavt :)

1. Ha brødet oppi ei bakepapirkledd form med en gong
det er ferdigknadd.
2. eg satte forma inni en tett plastpose for heving.
3. satte forma over varm dam.
4. Det har heva en del. Eg lot det heve 1 time.

Steik det på 200 grader, ca 30 minutt.
Avkjøl det på rist.

Dette vart ett lyst og ganske fint brød :)

Skal prøve vidare med denne oppskrifta, 
kanskje prøve vanlig gjær... prøve den ut som loff,
pizzabotn, pølsebrød, hamburgerbrød, rundstykker...
Blir spennande. Neste gong trur eg også at eg 
byttar ut fløte og vatn med kulturmelk/surmelk.

Til kvelds i kveld..... gjett 2 gonga ;))

Nystekt brød, med eggerøre, fenalår og majones - DIGG :) 

5 kommentarer:

  1. Hvor mye karber er det i dette ca da? Gjerne per skive. Så deilig ut!!!

    SvarSlett
  2. Hei :) Ca 42 gram karber på heile brødet. Og med tynne skiver, får eg knapt 30 på ett brød.
    Då blir innholdet knapt 1,5 g karber pr skive. Brukar du fersk gjær, innholder den berre 1,1 g karber pr pk, mor tørrgjær 3,5 g pr pakke. Det fant eg ut akkurat no, so då har eg lært noke nytt i dag og :)

    SvarSlett
  3. Dette fikk jeg lyst å lage! Det er en gos stund siden jeg spiste slik lavkarbobrød nå..

    20 gram solsikkefrø antar jeg..

    Takk for oppskrift og alt godt ønskes deg i 2012! :)

    SvarSlett
  4. Glutenmel er jo som lim i kroppen, ikke spesielt bra å bruke.Du burde prøve å bruke noe annet.

    SvarSlett
  5. Det kan godt hende, anonym..... Har ikkje brukt dette mjølet so masse, men har ikkje reagert negativt på dei få skivene eg har spist til no. Det som er mest negativt hittil, er at baksten blir ganske kompakt når det blir liggande litt. Bør sikkert fryses ned med en gang, i skiver. Det er ikkje so mykje som kan erstatte dette mjølet om du ønsker å heve baksten med gjær. Skal lese litt meir om glutenmjøl, alltid kjekt å vite kva ei et :)

    SvarSlett