Tilbehøret i dag er tagliatelle, vidunderpastaen til Skyric.
Hovedretten har eg kalla kyllingdigg - og det var DIGG det :)
Her har vi ingrediensane, pluss litt olje, smør og krydder.
Ett godt utgangspunkt for å få til ett godt måltid.
2 kyllingfiletar
3 passe store sjampinjong
1 passe stor, raud paprika
1/2 gulløk
10 babymaistilsammen 3 dl fløte/creme fraiche, ca likt delt
litt parmesanost
seltinsalt, pepper, paprikakrydder
Aller først delar du kyllingfiletane i passe bitar,
og legg dei i en marinade av kalspressa rapsolje
men salt, pepper og paprikakrydder. Lat det ligge
so lenge du har tid, minst en time og helst litt lenger.
Deretter skivar du sjampinjongen, og steiker den.
Aller først i varm olje, brune den litt.
Ha deretter smør i panna, og lat det surre litt til.
Salte og pepre.
Brune kyllingen i smør på passe varme.
Ta til side sopp og kylling.
Brune so paprika og løk ei stund, før du har oppi
babymaisen. Krydre litt med paprikakrydder.
Når det har fått surra ei lita stund i smør, haes kyllingen
oppi. Ha så over fløte/creme fraiche og lat det putre litt.
Lat det putre litt til det tjuknar.
Krydre meir med salt, pepper og paprikakrydder,
om det er nødvendig. Smak deg fram.
Rett før det er ferdig har du oppi soppen.
Først tagliatelle på tallerkenen, deretter kyllingdigg.
Tilslutt raspar du litt parmesanost over.
Mmmmmmm, dette var virkelig digg altså :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar