Dagens middag - kyllinggryte, nam nam :)
Mektig og god gryte ja, servert sammen med
salat, raspa gulrot og masse paprika :)
Oppskrift:
1/2 liter kjøttbuljong
1 pakke kremfløte
1 boks creme fraiche
4 kyllingfiletar
1 stor, raud paprika
1/2 bks babymais, kutta i mindre bitar
7-8 aromasopp
en passe bit av en purreløk
1 lita gulrot (kan selvf. kuttes ut)
salt, pepper og karri
Kok opp buljong, fløte og CF, og lat det koke
ei stund. Del sopp, purre og gulrot i bitar/stavar,
og fres dei i smør i steikepanna. Soppen kuttar du
også i skiver og freser i smør. Pass på, sopp drikk
smør.... ha berre litt i steikepanna i gongen og lat
soppen vere romtemperert, då drikk den ikkje so mykje
smør. Salte og pepre soppen når den er ferdig steikt.
Del kyllingfiletane i passe bitar og steike dei ved
middels varme i smør. Salte og pepre.
Ha grønsaker, sopp og kyllingfiletar oppi sausen,
og lat det putre litt i lag. Krydre med karri etter smak.
Kjenn etter om du treng meir salt og pepper.
Nyyyt, den vart knallgod :)
Om jeg bare dropper gulrota så er dette jammen en fristende rett! Mmm! Tror jeg skal lage meg kyllinggryte á la din! :D Ikke helt den samme da. Takk for idé! :D
SvarSlett:) Eg tok oppi gulrot, siden eg ikkje skal ned i vekt. men kan uten problem kttes ut den :) Eg retta litt på oppskrifta, for eg hadde også oppi babymais.
SvarSlettHva slags kjøttbuljong brukte du og hvor mye fløte?
SvarSlettEg brukar vanlig buljongterningar, og løyser den i vatn etter anvisning på pakken. Det står 1 pk fløte i oppskrifta ;)
Slett