lørdag 18. februar 2012

Sjokoladepålegg - lavkarbo ♥

Jepp, då har eg prøvd det også ;) Ikkje at eg er so 
veldig glad i å ha det på skivene, men kjekt å prøve :)
Kan brukes til anna enn pålegg også.


75 g hasselnøtter, kjør fint i blender.
50 g usalta smør - smelte
1 dl fløte
20 g kakao
ca 45 g tagatesse
1/2 ts bourbon vanilje

Etter at hasselnøttene er kjørt fine i blender, har
du alt det andre oppi og 'køyrer' blenderen til
det blir ei glatt og fin masse. Ferdig :)

Pålegget innholder 4,45 g karber pr 100 gram.
Denne porsjonen veger totalt 220 g, 9,8 g karber.

Hadde ei prøveskive med sjokoladepålegg :)


Det var godt, en heilt annen oplevelse enn nugatti.


Kan nok brukes som fyll på kakebotn også :)

Ei lita opplysning her kl 22.40, 18. febr.

Sjokoladepålegget er smørbart også etter fleire
timar i kjøleskapet. Og smaken er også endå bedre,
har 'satt' seg litt :) Måtte berre smake litt til c",)

søndag 12. februar 2012

Vanilje-fløteis med sjokoladebitar - lavkarbo ♥

Nydelig iskrem, og veldig enkel å lage :)


4 eggeplommar (ta gjerne 2 egg isteden, men i
dag hadde eg 4 eggeplommar fordi eg brukte
kviten i en kakebotn)
2,5 dl kremfløte
25 g tagatesse
1 ts bourbon vaniljepulver
ca 20 g, minst 70 % sjokolade,
eg brukte 86 %

Pisk plommane (evnt egga) sammen med litt
tagatesse. Piske også kremen sammen med resten 
av tagatessen og vaniljen. Bland sammen dosis
og kremfløten. Rasp oppi sjokoladen og ha blandinga
oppi iskremmaskina. Hos meg tok det ca 15 minutt
til eg hadde ferdig iskrem. Ca 2 porsjonar dette her :)

Mmm, nydelig sammen med feks 'Ala' firkløverkake :)

fredag 10. februar 2012

Brun saus, jevna med sellerirot - lavkarbo ♥

Då har eg prøvd ut den nye sausejevnaren min
på brun saus - JIPPI, det vart skikkelig brun saus :)
Sellerirot er berre fantastisk, og allsidig :)

Oppskrift på brun saus:

100 g sellerirot, kutta i terningar
2,5 dl vatn
Kok sellerirota mør i vatnet, ca 15 minutt.
Mos med stavmiksar.

Ha oppi ca 2,5 dl kraft frå kjøttet du har steikt,
og ca 0,25 dl kremfløte.
Salt og pepper, om det er nødvendig.
Pitte litt Worcestershiresauce
5 dråpar sukkerkulør, om du ønskar sausen brun.

Brun saus, her servert til kotelett,
sopp/paprika/løk-stuing og brokkoli/blomkål.

Sopp/paprika/løk-stuing:

Sjampinjong, raud paprika, shalottløk. Del soppen i 
skiver, og steike den først. Brune litt og litt i varm olje, ha 
deretter i smør, og la det sure litt i smøret. Salte og pepre. 
Brune paprika og løk, som du først har delt i mindre 
bitar. Ha over rømme og lat det putre litt. Ha oppi den 
ferdig bruna soppen. Salte og pepre om det trengs.

tirsdag 7. februar 2012

Nyyydelig saus, til feks kylling - lavkarbo ♥

Mmmmm, en skikkelig god saus til steikt kylling :)

Har tenkt ei stund på jevning til sausa. Eggeplomme, 
JBK, fiberhusk.... men eg er ikkje heilt fornøgde med 
dei... Siste dagane har eg tenkt litt annerledes, og i dag 
har eg prøvd :) Og det var både godt og smart det. Eg 
kokte og 'mosa sellerirot :) Enkel og ganske 
smaksnøytral jevning til saus. 

Denne sausen vart litt lik Bretagne kyllingsaus, og det
var nettopp den eg hadde i tankane i dag.

Oppskrift:
100 g sellerirot i terningar
2,5-3 dl buljong eller kraft
2 fedd kvitløk (passa til denne sausen)

2-2,5 dl fløte
ca 75 g paprika kutta i små bitar
1 ts tomatpure
salt, pepper og paprikapulver

Kok sellerirot (og kvitløk) mørt i buljongen, 
ca 15 minutt.

Mos det med stavmikser.

Ha så oppi fløte og tomatpure og paprikabitane. Lat 
det putre ett par minutt. Smak deg til med krydder.
















Knallgod saus til steikt kylling og steikte/woka grønsaker.
(blomkål/brokkoli fikk ett oppkok i vatn først)

Mmmmm, en aldeles nydelig saus. Velbekomme :)

Mosa sellerirot som sausjevner vil eg prøve til mange 
fleire sausar.

mandag 6. februar 2012

Sellerirotsalat-ala'potet'salat - lavkarbo ♥

Mmmmm, godt med potetsalat :)
Då e tilbehøret klart for årets grillsesong ;))


Her er min potetsalat :)
Men bruk gjerne di gamle favoritt-oppskrift,
og bytt ut poteta med sellerirot. Og event sukker
med alternativt søtstoff. 
Hadde ikkje anna å spise vedsiden av, so
då vart det pølser, grilla i ovnen ;))

200 g sellerirot - kutt i terningar.
50 g purreløk - kutt i fine skiver
50 g sylteagurk - finhakk
50 grønt, surt eple - kutt i terningar
150 g seterrømme
75 g majones
sitronsaft (ca 1/2 sitron)
knapt 1/2 ts tagatesse
1 ts sennep
salt og pepper

Kutt sellerirota i terningar og kok den mør i
fløte, olje eller vatn som er salta. Sil av væska 
når det er mørt nok, tar ca 15-20 minutt.
Avkjøl sellerirota før den blandes i salaten.
Bland sammen seterrømme, majones,sennep,
sitronsaft, salt og pepper. Bland i eple, agurk 
og purre. Ha i den avkjølte sellerirota til slutt.

Serveres som 'vanlig' potetsalat :)

Eg hadde også oppi litt tomatpure i ei lita skål,
som en liten smak på grill'potet'salat. Det var
også godt. Då er iallefall potetsalaten 'i boks' :)

torsdag 2. februar 2012

Kylling på ei seng av wok-grønsaker - lavkarbo ♥

Sjøl en sjuk helt må ha mat - og no passa
det best med mat uten meieriprodukter ;))
So måtte det vere enkelt, og fristande........

Kva hadde eg tilgjengelig..... joda kylling
og kinesiske wok-grønsaker.

Eg la kyllingen i marinade av rapsolje,
paprikakrydder og nokre fedd pressa gjennom 
ei kvitløkspresse. La det godgjere seg ei stund.

Steik kyllingfileten på svak varme, snu jevnlig under
steiking. Når den er ferdig, la den kvile ei stund i foile.

Sil så marinaden oppi steikapanna (få vekk kvitløks-
bitane, dei brenn seg so lett) og steik wok-blandinga i 
oljen. Salte litt, greit å få i seg salt når en er sjuk.

Server kyllingen, oppskåret, oppå wok-grønsakene.
Hell gjerne litt god olje over :)

onsdag 1. februar 2012

Smoothie uten melkeprodukt - lavkarbo ♥

Av og til er mat uten melkeprodukt ett must :)
Når en er sjuk, eller av andre grunnar ikkje
orkar å spise, er det greit å få inn næring på en 
fristande og forfriskande måte.

En nyyydelig og forfriskande smoothie :) 

Innholdsmessig en annerledes smoothie enn eg har vore van med.

2 egg
1 lita ts tagatesse
75 gram frosne bringebær
25 gram valnøtter - hakkes litt før blender
1god ss cocosa pure coconutoil

Ha først egg og tagatesse i blenderen, og kjør det litt på full guffe.
Ha så oppi bær, valnøtter og cocosaen, og køyr alt til en jevn
smoothie. 
Dette er ett måltid for en person.

Veldig god smoothie.

søndag 29. januar 2012

Pizza, knallgod - lavkarbo ♥

So har eg prøvd ut en til pizza, og den kom eg over
med ei tilfeldighet. Skulle egentlig leite etter ei anna 
oppskrift på lavkarbo.no, so dukka plutselig denne 
oppskrifta opp. Og eg vart no litt nyskjerrig. Såg litt 
spennande ut ;)) Og denne botnen er knallgod :)

Men for at det må vere sagt, her er 'fyllet' aldeles
uviktig ;) Hadde berre pølser, og botnen ville eg prøve.
Veldig greit faktisk, for når du bruka masse fyll 
med masse krydder, er det fort gjort å gå glipp av
smaken på det du egentlig prøva ut. Denne botnen
var kjempegod, sjøl med dette enkle fyllet :)

Eg har redusert mengda av olje en del.
0,8 dl olje - 0,3 dl på bakebrettet, resten i deiga.
5 egg
50 g ketolyse bakemiks
0,5 dl vatn
400 g raspa kvitost
kebabkrydder og cayennepepper

Sett ovnen på 170 grader.
Ha bakepapir i ei langpanne, og hell utover oljen.

Strø osten utover bakebrettet, og krydre litt
med kebabkrydder og cayennepepper.

Steikes til osten er sprø, ca 15-20 minutt.
Slå av oljeoverskuddet, ellers blir botnen for feit.

Eg har redusert oljemengda i oppskritfa, so der blir 
ikkje so mykje overflødig olje.

Bland dei øvrige igrediensane til ei tynn røre.
Bland den gjerne med miksar eller liknande for å 
unngå klumpar. Hell den over den sprø osten.
Steikes til den skiftar farge, ca 10 minutt.

Før du har på fyllet drar du bakepapiret over
på ei rist før du har på fyllet og steiker vidare.
Eg trur at då vil botnen bli meir sprø.

No har du på det fyllet du ønsker... mitt vart som 
sagt pølser i dag. Topp med ost.


Eg skrudde opp tempen til 200 grader, og steikte
til osten vart gyllen, ca 15 minutt.

Skjer opp med en gang og avkjøl litt på rist.
På rist, uten bakepapir, beholder botnen sprøheten.

(Denne pizzaen er en liten prøvestørrelse)

Den var forresten like god oppigjen varma,
då varma eg den oppigjen i ovnen, ikkje prøvd
mikro, men pizza i mikro er vel uansett grusomt.

Eg seier berre, nyyyyt - denne var knallgod :)

lørdag 28. januar 2012

Rundstykker - lavkarbo ♥

Kjempegode rundstykker, som heva godt.
Fant originaloppskrifta på lavkarbo.no, her.

Eg fikk 8 rundstykker av denne oppskrifta:
(halvert originaloppskrift)

1 dl sesamfrø uten skall
1/2 dl linfrø
2 ss mandelmel
2 ss glutenmel
3 ss fiberhusk
1 ts bakepulver
1 ts salt
1/2 ts tagatesse (kan sløyfes)

Bland alt det tørre godt sammen.
3 ss kaldpressa rapsolje
6 ss fløte
4 egg

Bland det våte godt sammen før du har det 
oppi ilag med det tørre.

4-5 dl revet ost
som du blandar godt ilag med det andre.
Lat deiga stå å svelle ca 10 minutt.

Form rundstykke med litt våte fingrar.
8 rundstykker på plata av denne oppskrifta.

 I ovnen på 200 grader, ca 20-25 minutt.
(og ja.... eg glømte tida litt på desse, men
smaken vart god uansett)

Oppbevar i kjøleskapet.
Desse rundstykka er ekstra gode når du lunkar 
dei i ovnen før servering :)

fredag 27. januar 2012

Rullekake, tacolefse og masse meir, i ei og samme oppskrift - lavkarbo ♥

Endå ei ny, spennande og allsidig oppskrift.
Denne oppskrifta fant eg i bloggen 

 
Enkel og grei oppskrift:
Har rekna den om til gram og ml,
ellers er den lik originaleoppskrifta.

2 egg
2 eggekvitar
10 g bakepro
15 g kokosmel/mandelmel/ketolyse bakemiks
15 g fiberhusk
60 ml vatn

Eg har laga den med kokosmel, men vil også prøve 
den med mandelmel og bakemiks.
Eg trur ikkje eg kjente noken kokossmak, men
av og til va der en liten anelse, trur eg ;)

Aller først pisk lett sammen egga, og bland i alt
det tørre. Bland deretter inn vatnet. Bland godt.
Stivpisk eggekvitane og bland dei forsiktig inni røra.


Røra blir litt kremaktig/mousseaktig.


Bre den utover ett bakepapir og steik den på 160
grader i ca 20 minutter.


Ta den ut av ovnen og snu lefsa/kaka på ett nytt
bakepapir og trekk av det andre. Avkjøl.


Eg delte den i 4 og prøvde den til litt forskjellig:


Eg hadde creme fraiche og heimelaga syltetøy
søta med tagatesse. Rulla den sammen. Desse lefsene 
kan fint varmes lett i ovnen før du lagar denne rullen.


Som tacolefse (her vil eg prøve med bakemiks)
Ellers var den veldig fin konsistens på denne lefsa.


Eg rulla inn kjøttdeig og ost, strødde litt ost
på toppen og steikte det ei stund i ovnen.
Også her er det nok best med bakemiks, sjøl om 
eg egentlig ikkje kjente noken utprega kokossmak.





Her er det uante muligheter. Eg vil prøve fleire
muligheter etterkvart, imellomtiden ta en tur innom 
bloggen eg har linka til og les :)