Mmmmmm, for en nydelig dessert,
og so enkel å lage då :)
4 porsjonar, på ca 100 gram.
3 dl fløte
1 ss tagatesse
1 ts bourbon vanilje
3 eggeplommar
bitte litt tagatesse til å strø over for 'brenning'
Bland Fløte, vanilje og tagatesse i ei panne og
kok opp. Ta den av plata og avkjøl litt. Rør inn
lett sammenpiska eggeplommar.
Slå blandinga over i små Créme brûlée-former.
Settes i vannbad i ovnen, og 'steikes' i ca 40
minutt på 125 grader.
Ta ut og avkjøl.... strø ørelitt tagatesse over
brenn med Créme brûlée-brenner, eller som meg
varmluft'pistol' som eg brukar til scrappinga mi ;)
En må bruke det en har for hånden c",)
Då gjenstår det berre å nyyyyte, for dette var GODT ♥
Den der må eg prøve i jula. takk for tipset
SvarSlettDette blir julafta desserten min :)
SvarSlettOg får en middagsgjesta e det en kjapp og grei dessert å lage. Den kan godt lagast i forveien, so blir toppen varm når tagatessen blir brent. trur eg må ønske meg en gassbrennar ;)
Hei :)Kjempefin blogg du har! Dette høres veldig godt ut! Kan man skrape ut vaniljen fra en vaniljestang i stede for buorbon vanilje tror du? Har aldri vært borti bourbon vanilje før så jeg vet ikke hva som er forskjellen.... :)
SvarSlettDu kan fint bruke frøa frå ei vaniljestang :) Bourbon vanilje er frø(og kanskje belgen også??)som er tørka og malt til pulver, altså ekte vanilje.
SvarSlettHadde jeg ikke vært så streng med kaloriene også, så hadde dette vært en fin dessert til jul:) mmm:D
SvarSlettHar kjempe lyst å prøve dette en gang ;) må bare låne eller kjøpe noe som kan brenne "sukkeret" på toppen først :p
SvarSlettHar du grill-elementer i ovnen din, går det heilt fint :) Berre å guffe på grill, og passe på heile tida :)
SvarSlett