Brente mandler me tagatesse, mmmmm :)
Har brent litt mandler, en liten porsjon fordi
eg skal bruke det i en sjokolade.
Pga det er mandlane også hakka.
Men oppforstørra blir oppskrifta sånn:
250 gram mandlar
75 g tagatesse
1 dl vatn
ca 1,5 ts kanel (eller lat det vere).
Bland alt på ei steikepanne eller i ei panne.
Kok opp, mens du rører heile tida. Vatnet vil
etterkvart fordampe, og tagatessen vil karamellisere
seg. Tagatesse karamelliserer like godt som sukker.
Avkjøl mandlane på ett bakepapir, og del opp om
dei har 'limt' seg ihop.
Mandlane mine vart litt mjuke, kanskje holdt
eg på for kort, eller kanskje det var fordi mandlane
var i bitar. Får prøve snart med heile mandlar.
Godt var det iallefall, mmmmm :)
Eg fant oppskrifta på lavkarbo.no.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar