Eg er jo sunnmøring, og sunnmøringar liker
sveler ;) Men sveler kan du nok ikkje klare å
etterlikne likt nok til at du kan få lov å kalle det
sveler. Til det er kveitemjølet for vanskelig
å erstatte her. Men iallefall, surmelkslappar
er dette, og gode vart dei også :)
Desse vil innholde mindre fett og litt meir karber
enn fløtelappane. Fløte pr 100 g: 2,9 g karber og
38 % fett. Surmelk (kefir og kulturmelk) pr 100 g:
4,0 g karber og3,8 g fett.
Oppskrift til 6-10 lappar, alt etter størrelse:
3 egg
2,5 dl kefir eller kulturmelk
40 g smør
1-1 1/2 ts tagatesse
15 g johannesbrødkjernemel
15 g kokosmel
5 g fiberhusk
1/2 ts natron
1/2 ts hornsalt
-----------------
2,5 dl kefir eller kulturmelk til å 'etterfylle'
(eller du kan prøve med vatn)
Blande egg, surmelk og smelta smør, og bland godt.
Ha so oppi alt det tørre og bland dette godt sammen.
Lat røra stå å svelle 15-20 minutt. Bland so inn
resten av surmelka. Denne røra blir ganske tjukk.
Ha på ei lita ause på ei passe varm steikepanne.
Du må 'trykke' røra litt utover, den flyt ikkje utover.
Oppskrift til 6-10 lappar, alt etter størrelse:
3 egg
2,5 dl kefir eller kulturmelk
40 g smør
1-1 1/2 ts tagatesse
15 g johannesbrødkjernemel
15 g kokosmel
5 g fiberhusk
1/2 ts natron
1/2 ts hornsalt
-----------------
2,5 dl kefir eller kulturmelk til å 'etterfylle'
(eller du kan prøve med vatn)
Blande egg, surmelk og smelta smør, og bland godt.
Ha so oppi alt det tørre og bland dette godt sammen.
Lat røra stå å svelle 15-20 minutt. Bland so inn
resten av surmelka. Denne røra blir ganske tjukk.
Ha på ei lita ause på ei passe varm steikepanne.
Du må 'trykke' røra litt utover, den flyt ikkje utover.
Bruk ganske svak varme og steik lenge på kvar side,
då blir lappane ganske faste og fine i konsistensen.
Mmmmm.. denne tror jeg virkelig smaker! Den er notert, og den vil jeg lage en dag! =)
SvarSlettHa fine vårdager! :)
:) Ønsker deg og fine vårdaga, håpe vi får litt varme og fine daga :)
Sletthvilke synes du var best?surmelkslappene eller fløtelappene??
SvarSlett:)
Eg syns surmelkslappane var best, ikkje slett so mektige som fløtelappane :)Men fløtelappane vil nok mette litt lenger, pga fettmengda. Gode begge to altså :)
SlettSå flott! Endelig noe for lavkarbo/mindre fett! Jeg er veldig glad for denne oppskriften :) Og for de som bruker mer fett i maten så er det jo bare å kleise på med rømme :)
SvarSlettHei.
SvarSlettSå fin blogg du har. Har nettopp funnet den på nett, og leser gjerne litt hver dag nå på de forskjellige oppskriftene.
Kan jeg bruke sukrin i stedet for tagatese? Har du merket stor forskjell på disse i mat?