En nydelig lakserett, til kvardag og fest :)
4 porsjonar.
4 fileter fersk laks
150 g raud paprika, i bitar
100 g gulrot, i små stavar
100 g purreløk i tynne skiver
ca 5 dl fiskebuljong (0,5 dl vatn, 1 buljongterning)
1 pk fløte og 1 boks creme fraiche
(eller 2 pk fløte)
Safta av 1 sitron
Seltinsalt og pepper
Kok opp vatn og buljong, hell oppi fløte og CF.
Lat dette putre mens resten blir laga til, sånn
at sausen får tjukne litt.
Kutt grønsakene i passe bitar og fres dei i smør, i
steikepanna.
Steik så laksefiletane i smør på eine sida.
Legg laksefiletane i ei eldfast form. Krydre og press
safta av en halv sitron over laksefiletane.
Ha over vel halvparten av grønsakene.
Ha over so mykje saus at det dekker filetane.
Steik i ovnen på 200 grader, ca 30 minutt.
Ha bakepapir over forma, so ikkje grønsakene
blir brent.
Ha resten av grønsakene oppi sausen i panna.
Press safta av 1/2 sitron oppi.
Mmmmmmm, kjempegodt :)
Server med kokt brokkoli og blomkål.
Mmmmmmmmmm- høres nydelig ut!
SvarSlettVeldig god oppskrift! Jeg lagde den i går, og den var utsøkt! Det eneste jeg syns er at det blir for mye saus om man har 0,5dL vann + CF + fløte... Det holder kanskje med 0,5 dL vann + 1/2 CF + 1/2 fløte? Jeg måtte kaste ut resten av sausen... Bortsett fra det, var det en nydelig rett!
SvarSlett